Verksamhetsbesök i Gävle och förberedelser inför förbundsstyrelsen

Denna vecka har varit en kort arbetsvecka, inte desto mindre intensiv och givande. Igår tisdag besökte jag Gävle  tillsammans med Caroline Agrell från kansliet. Vi genomförde i samband med lunch ytterligare en hälsoresa, med dialog kring Fysioterapeuternas vision ”Alla ska kunna leva ett hälsosamt liv i rörelse”. Eftermiddagen ägnades åt verksamhetsbesök på Gävle sjukhus och på kvällen deltog vi vid ett medlemsmöte. Ett väl avvägt program, med många möjligheter både till goda samtal och att få ta del av verksamheten.

Fysioterapeuternas distriktsordförande Magnus Moberg höll ihop dagen tillsammans med Liselotte Hedin, förhandlingsråd i distrikt Gävleborg. På lunchsamtalet om visionen deltog nere t.h. jag själv, Magnus Moberg, Pia Lennberg, Reumatikerföreningen, Hanna-Karin Linck, ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden Region Gävleborg, Göran Angergård, ny hälso- och sjukvårdsdirektör och Sven-Erik Hammarström, Njurförbundet och HSO Gävleborg.

Vi fick tillfälle att prata lite extra med Malin Westling, specialist, som berättade om sitt spännande uppdrag som osteoporoskoordinator. Ta del av en kort video på 1 min här.

Jag fick också möjlighet att samtala med två andra specialistfysioterapeuter, som beskriver vägen till specialist, men också behovet av att få ett tydligt uppdrag – och relevant ersättning – av arbetsgivaren för att kunna använda de specialistkunskaper de har tillägnat sig under ett antal år, till stor del på fritiden. Idag och ännu mer i framtiden, handlar mycket om kompetensförsörjning. För arbetsgivare är det ett gyllene tillfälle att ta tillvara redan specialistutbildade fysioterapeuter, att inrätta specialisttjänster där verksamhetens behov är störst och att säkerställa god vård för dessa patienter. Ta del av vårt samtal i en 3 min video här.

Samtal med specialistfysioterapeuterna Maria Svedjebrant till vänster och Helena Jensen till höger.

I måndags sammanträdde Fysioterapeuternas arbetsutskott via videokonferens, för att förbereda nästa veckas förbundsstyrelse, som hålls i samband med konferensen Utvecklingskraft i Jönköping.

Cecilia Winberg, Mikael Hjerne, Helena Pepa, Caroline Agrell och jag själv ingår i Fysioterapeuternas arbetsutskott.

I samband med konferensen Utvecklingskraft kommer vi förutom styrelsemöte också att anordna ytterligare en hälsoresa lokalt. Representanter för distriktsstyrelsen i Jönköping kommer också att delta under konferensen. Läs mer om Utvecklingskraft här.

I helgen som gick besökte jag min barndoms bygd i Djursdala norr om Vimmerby. Backsipporna och gullvivorna i den vackra grönskan var ett kärt återseende. Skickar med ett foto därifrån och önskar en riktigt skön helg!