Hur vill vi uppfattas?

Hur vill vi uppfattas? Det är en fråga som är samhällsaktuell ur många perspektiv just nu. Inom Fysioterapeuterna har vi en värdegrund som utgår från tre ledord: I rörelse, trovärdiga, tillsammans. Vi vill vara ett förbund i ständig rörelse och utveckling. Vi vill säkerställa vårt långsiktiga inflytande genom att alltid vara trovärdiga och vi vill bygga vår framgång på samarbete inom och utom förbundet.

Därför blev jag särskilt glad över de omdömen som förbundet fick av Anders Henriksson, SKL och Olivia Wigzell, Socialstyrelsen, vid Fysioterapi 2017. Både Anders och Olivia är tongivande personer inom svensk hälso- och sjukvård. Ord som framgångsrika i att lyfta det förebyggande och hälsofrämjande arbetet, brobyggare, omtalade som ett förbund som är lösningsinriktade, som arbetar för samverkan, som investerar i hälsa som en resurs och som verkar ha kul.

Det är omdömen som inspirerar till fortsatt målinriktat arbete i en strävan att nå vår vision: Alla ska kunna leva ett hälsosamt liv i rörelse. Lyssna gärna på Anders Henriksson och Olivia Wigzell här. Du kan ta del av foton från hela Fysioterapi 2017 och se delar av konferensen i efterhand här.

`

Saco kongress 23-24 november. Nästa vecka är det dags för Saco att hålla kongress. Det sker vart fjärde år och denna gång är ledorden: Med kunskap utvecklar vi Sverige. Saco-federationen består av 23 olika förbund och som vanligt när det är kongress, så är det spänning i luften och många viktiga beslut som ska fattas, bl.a. om inriktningen på Sacos verksamhet de kommande fyra åren. Ta del av kongresshandlingarna här, där du också kan läsa om den motion om Hållbar hälsa, som vi arbetat fram tillsammans från de förbund, som ingår i nätverket Saco Hälso- och sjukvård. Från Fysioterapeuterna deltar Cecilia Winberg, Helena Pepa och jag vid kongressen.

Ett av besluten handlar om att utse en ny styrelse och jag är en av många i valberedningens förslag. Läs gärna om vad respektive person vill bidra med i styrelsearbetet

Trevlig helg med ett foto av Stockholm i eftermiddagsljus en dag mitt i november!