Kan prevention och rehabilitering revolutionera hälso- och sjukvården?

I tisdags anordnade Dagens Medicin sin årliga Strategidag, med ett stort antal föredrag, brainstorming och korta möten, kvartssamtal. Jag medverkade och presenterade Fysioterapeuternas budskap om prevention och rehabilitering, med utgångspunkt från min egen erfarenhet som patient, efter hjärtstoppet i september. Ta del av min presentation här. Utifrån mina egna erfarenheter är jag ännu mer stärkt i övertygelsen om hur viktigt och nödvändigt det är att samhället omgående lyfter fram prevention och rehabilitering. Det är en av förutsättningarna för att klara de utmaningar svensk välfärd står inför.

Jag skulle också ha visat Fysioterapeuternas korta video (1 minut) om det valmanifest vi har tagit fram, Rörelselyftet, men tekniken krånglade. Se filmen här istället!
Nästa vecka har vi årets första styrelsemöte i Fysioterapeuterna och då kommer vi att lägga våra planer på årets val och vårt påverkansarbete inför valet.

Strategidagen innehöll föredrag och samtal men också utdelning av utmärkelsen Stora debattpriset. Stort grattis Ida Kåhlin!

I onsdags arrangerade Läkarförbundet sitt årliga hälso- och sjukvårdsmingel, denna gång med årets första hälso- och sjukvårdsdebatt inför valet i september. Läs mer om debatten här och se debatten i efterhand här.

I veckan publicerade Saco en debattartikel om hållbar hälsa i UNT. Hållbar hälsa är ett av Sacos nya profilområden under denna mandatperiod, ett område som är både angeläget och viktigt.

Under veckan som gått har jag tydligt märkt av att ljuset är i tilltagande och att dagarna blir längre. Har också hört fåglarnas kvitter, som börjar tillta. Kanske lite vårtecken redan?

Önskar alla en trevlig helg!