Saco hälso- och sjukvård och hållbar hälsa

Nätverket Saco hälso- och sjukvård möts fyra gånger per år. I måndags var årets första träff och då medverkade regeringens utredare Vivianne Macdisi. Hon presenterade innehållet i den utredning som hon leder Finansiell samordning mellan sjukförsäkring och hälso- och sjukvård, ett område som är av stort intresse för många av de professioner som finns i Saco hälso- och sjukvård. Ett av Sacos nya profilområden är just hållbar hälsa.

Att vara närvarande i Stockholm gör det enklare att ha kontakt med politiken på nationell nivå. I går tisdag träffade jag SKLs 1:e vice ordförande Anders Henriksson (S)

och idag har jag tillsammans med förbundets socialpolitiske strateg Helena Conning deltagit på ett hälso- och sjukvårdsseminarium i Riksdagen arrangerat av Moderaterna. Partisekreterare Gunnar Strömmer inledde och moderaternas nya talesperson i hälso- och sjukvårdsfrågor Camilla Waltersson Grönvall avslutade. Bl.a. medverkade utredarna Göran Stiernstedt och Anna Nergårdh och från professionerna Sineva Ribeiro, Vårdförbundet och Heidi Stensmyren, Läkarförbundet.

För min del blir detta en kort arbetsvecka, jag passar på att ta semester ett par dagar, därav kommer detta blogginlägg redan nu. Nästa vecka väntar bl.a. styrelsemöte med Saco i Berlin för min del.

Ha en fortsatt fin vecka!