Norrbotten, hälsa, Vårdmaktpodden och March for Science

Den här veckan har jag upplevt kontraster och bytt perspektiv ett antal gånger. I söndags kunde vi njuta av strålande sol och sommartemperaturer i Småland på över +20 grader. I tisdags och onsdags besökte jag Luleå, och kunde uppleva Isvägen i strålande morgonsol och -6 grader.

Verksamhetsbesöket i Norrbotten var givande och innebar samtal med medlemmar, dialog med regionledning, kommun, akademin, spetspatienter m.fl. Läs mer här.

Ett annat perspektivbyte för min del var att lyssna på mig själv i Vårdmaktpodden. Lite läskigt att lyssna på sig själv, men som tur var handlade samtalet om mycket av det jag fått lära mig under livet och ett långt yrkesliv. Att sedan Tobias Perdahl lyckades få mig att prata om min tid som diskuskastare i tonåren var lite oväntat, men väckte fina minnen också hos mig. Lyssna på podden här.

Strategi för hälsa. Igår torsdag var det intressant referensgruppsmöte för SKLs arbete Strategi för hälsa, där vi tillsammans med många fick möjlighet att lämna våra kompletterande synpunkter. Läs mer om Strategi för hälsa här.

 

På lördag är det start för March for Science en global manifestation för vetenskap där man vill öka kunskap om vad forskning är och betona vikten av att forskning värderas och används i större utsträckning. Kanske ännu viktigare ett valår som detta att de nyheter som vi får till oss på olika sätt är förankrade och baserade  på verklig kunskap. Fysioterapeuterna är en av många arrangörer och vi kommer att delta i flera olika aktiviteter. Utgångspunkten är en enkel men slagkraftig fråga: Hur vet du det? En fråga som vi alla bör ställa oftare än vad vi gör idag. Läs mer på kampanjsidan #hurvetdudet om hur du kan engagera dig.

Med ett foto från en tidig morgon i Stockholm i veckan vill jag önska  trevlig helg!