Så här kan vi ju inte ha det

I ett debattinlägg nedan har vi rubriken ”Så kan vi ju inte ha det”. Och det kan ju stämma in på mycket. T.ex. arbetsvillkoren, och just arbetsvillkoren var förstås i fokus när vi i veckan hade möte tillsammans med Vårdförbundet. Vi tillhör tillsammans förbundsområde Hälso- och sjukvård och har gemensamt avtalsområde inom OFR. Nuvarande HÖK-avtal gäller t.o.m. mars 2019 och vi går nu in i gemensamma avtalsförberedelser.

Sineva Ribeiro och Annelie Söderberg från Vårdförbundet och Mikael Hjerne, Torbjörn Bidebo och jag från Fysioterapeuterna

I onsdags hade vi tillsammans med många andra aktörer en debattartikel i Dagens Medicin angående primärvårdens kvalitetsarbete. Från förbundets sida var det vice ordförande Cecilia Winberg som undertecknade.

I en annan debattartikel som publicerades i Neuros medlemstidning Reflex i veckan gör Cecilia Winberg och jag ett inlägg om det oacceptabla i att det är postnumret som avgör vilken möjlighet till rehabilitering som du får eller erbjuds. Så kan vi ju inte ha det! Det är hög tid att satsa på jämlik rehabilitering.

I veckan kom också ett nytt fullspäckat nummer av tidningen Fysioterapi. Temat denna gång är Primärvård. Mycket läsvärt!

Avslutningsvis vill jag flagga för ett viktigt tema What matters to you? day, som uppmärksammas särskilt i Sverige den 7 juni. SKL ordnar då en webb-sänd konferens. Boka in tiden! Läs gärna också Why is it important to ask What matters to you?

Önskar nu en riktigt trevlig helg till alla!