Om evidens och professionalism

På 1980-talet gick jag en vidareutbildning, en forskningsförberedande fördjupningskurs i Lund, i karaktärsämnet sjukgymnastik. En av lärarna på kursen var Henry Egidius. Alltsedan dess har vi behållit kontakten, utifrån olika roller vi haft i yrkeslivet. Sedan många år är vi också goda vänner och brukar varje år ses och umgås vid något tillfälle.

I helgen som gick var ett sådant gyllene tillfälle, där Henry, nu 93 år gammal kom körandes i bil från Gotlandsfärjan tillsammans med sin fru Anita, på väg söderut i landet, och stannade till ett dygn hos oss i Kvarnen.

Som ofta så växlade våra samtal om allt från samhällsutveckling och nuläge inom såväl utbildningsområdet som hälso- och sjukvården till själva livet och gåvan att få ha hälsan.

Jag passade på att göra en kort intervju, på drygt 2 min, om ett av Henrys favoritområden, nämligen evidens och professionalism. Ta gärna del av intervjun här.

Själv hoppas jag att jag kan bibehålla åtminstone en liten del av den intellektuella skärpa som Henry har, om och när jag blir 93 år gammal.

Henry refererar i intervjun till Psykologilexikon, där han fortfarande är aktiv och dagligen uppdaterar på internet. Läs mer här.

En kortare version av intervjun på 20 sekunder ser du här.