Almedalen- onsdag

Veckan i Visby och Almedalen är intensiv och innefattar många möten och samtal. Under veckan brukar vi passa på att träffa medlemmar. I år träffades vi för en lunch på Visby lasarett. Ett bra tillfälle att få diskutera och utbyta erfarenheter med varandra. Tack till alla som kom och träffades. 

Idag på eftermiddagen ordnade GIH ett seminarium om fysisk aktivitet och vem som tar ansvar för att proaktivt arbeta med att stimulera till fysisk aktivitet. Från förbundet deltog Cecilia Winberg som bland annat informerade om förbundets levnadsvanearbete och om det arbete som förbundet bedriver kring fysisk aktivitet. Fysioterapeuterna vill gärna ta ansvar och är en viktig aktör för att främja fysisk aktiviteter och goda levnadsvanor.

Jag har de senaste dagarna haft några goda samtal med ett antal politiska hälso- och sjuk  företrädare. Ämnet är: Vad vill du bidra med för att förbättra rehabiliteringsmöjligheterna i Sverige? Se de korta intervjuerna nedan.

Onsdagen blev för egen del fylld av olika aktiviteter. En av höjdpunkterna var att lyssna till studentföreträdarna inom hälso- och sjukvård, som för första gången anordnade ett gemensamt seminarium . Därutöver deltog jag i ett intressant seminarium med Region Uppsala och Uppsala kommun (se seminariet här), besökte Vårdförbundets utfrågningar av politiker, Sveriges Radios seminarium om Cambridge Analytica-skandalen, Moderaternas fikamingel, kvällens Almedalstal av Annie Lööf, Vårdföretagarnas mingel, Dagens Medicins maktmingel och så ett stort antal möten med människor. 

Dagens Medicins maktmingel ägde rum i strålande sol på Gutekällarens takterrass och jag deltog där till  sammans med Cecilia Winberg. Tack Dagens Medicin, för ett som vanligt trevligt arrangemang.  Se fler foton här.  

 

 

 

 

Maktmingel

Kommentarer stängda.