Fysioterapi ger resultat

Efter en intensiv internationell kongressvecka i Genève gick det snabbt att komma tillbaks i den svenska samhällsdebatten och jag har under veckan deltagit i flera sammanhang.

Igår torsdag lanserades ett nytt material: Fysioterapi ger resultatFysioterapi ger resultat har tagits fram av Fysioterapeuterna med tidigare FoU- chefen Birgit Rösblad som projektledare. Materialet presenterades för första gången i samband med en frukosthub om Äldres hälsa. Se en 50 sekunders videopresentation av Fysioterapi ger resultat här. Du kan också se frukostmötet i efterhand här.

Frukosthub med presentation från  forskare och exempel i praktiken samt en stark berättelse från Lena Eckerström, senior med egen erfarenhet av att övervinna svåra smärtor med hjälp av träning och engagerade morgonsamtal med deltagarna. Nere till vänster i rött, Birgit Rösblad, projektledare för Fysioterapi ger resultat. 

I veckan har förbundet genomfört en introduktionsdag för nya distriktsordförande och en påverkansträff med distriktsordförande och andra lokalt förtroendevalda. Glädjande var att de flesta distrikt i landet var representerade. Jag medverkade med ett kort inslag om vikten av att skapa goda relationer och att använda uppmärksamhet som ett viktigt medel.

I tisdags deltog jag i SKL- konferensen Nära vård, där det bl.a. var ett intressant panelsamtal om förhållandet mellan prioriteringar och personcentrerad hälso- och sjukvård. 

Under tisdagen deltog jag också som gäst i invigningen av Juseks fullmäktige, där Juseks ordförande Sofia Larsen, statsminister Stefan Löfven (S) och Sacos ordförande Göran Arrius höll  invigningstal och där ekonomiprofessor Micael Dahlén höll en mycket inspirerande föreläsning om skillnaden mellan AI och människa.

Igår torsdag publicerade tidningen Fysioterapi ett antal intressanta reportage från WCPT:s världskongress. Särskilt intressant tycker jag detta reportage är, där kollegor från olika länder beskriver sina utmaningar.

Avslutar den veckoblogg med en kavalkad av vårliga foton från Waldemarsudde på Djurgården, dit jag sökte mig i onsdags kväll, i hopp om att möta den svenska våren igen. Och jag lyckades. Trevlig helg!