Fysioterapi 2019

En av årets höjdpunkter är Fysioterapi 2019, den vetenskapliga konferens som arrangeras av Fysioterapeuterna vartannat år. Evenemanget pågår onsdag till fredag i Stockholm och är en högintensiv arena för kompetensutveckling och nätverkande och ett sätt att hänga med i det pågående förändringsarbetet i hälso- och sjukvården.

Dagarna inleddes med en energifylld invigning med fokus på framtidens hälso- och sjukvård där, förutom jag själv, också projektledaren för konferensen Charlotte Chruzander, Fiona Bull från WHO, statssekreterare Maja Fjaestad, sektionschef Emma Spak från SKL och huvudsekreterare Louise Andersson från utredningen God och nära vård medverkade. Se hela invigningen i efterhand här och läs mitt inledningstal här. Du kan också här ta del av den rörelse som guldskalpellvinnaren Anna Duberg skapade i rummet med mer än 1000 fysioterapeuter i salongen. Mäktigt! Se också ett fotocollage från dagarna här och ta del av ytterligare webb-sändningar i efterhand här

I samband med konferensen fick vi en debattartikel publicerad i GP där förbundet redovisar de brister i arbetsmiljö och patientsäkerhet som framkommit i en enkät ställd till fysioterapeuter i primärvården. Det är uppenbart att det bl.a. behövs ett nytt hälsofrämjande och personcentrerat ledarskap för att komma till rätta med bristerna i dagens system. 
På onsdagskvällen arrangerades ett mingel med inbjudna gäster, där två internationella utmärkelser uppmärksammades samt Årets fysioterapeut 2019 korades. Se prisutdelningarna i efterhand här.

Det var full aktivitet även i utställningshallen hos utställare, vid sektionernas montrar och i Fysioterapeuternas gemensamma monter. Även en del podd-inspelningar blev det.

Att mötas på detta sätt är både energigivande och en rejäl kick. Konferensen pågår också under fredagen, därefter väntar helgvila. Själv är jag höstlovsledig nästa vecka, därför gör bloggen ett kort uppehåll. Åter om två veckor. Trevlig helg!