Tillitsbaserat ledarskap gör skillnad

Idag publicerar vi avsnitt 15 av En podd i rörelse där Fysioterapeuternas vice ordförande  Cecilia Winberg samtalar  med Louise Bringselius, forskare, debattör och forskningsledare i Tillitsdelegationen om tillitsbaserat ledarskap.  Lyssna på ett högaktuellt ämne och ett intressant poddinslag här. 

I söndags 8 mars firades Internationella Kvinnodagen och i samband med detta hade vi dels ett extra poddinslag om kvinnohälsovård där förbundets socialpolitiska strateg Caroline Agrell samtalar med specialistfysioterapeuten Mia Fernando och en debattartikel om kvinnohälsovård på Altinget.se, där jag och Anna Skawonius, ordförande för sektionen för Kvinnors hälsa skriver tillsammans. Anna tilldelades för övrigt nyligen tillsammans med sina kollegor Region Stockholms kvalitetspris Gyllene Äpplet

I takt med att coronaviruset och sjukdomen Covid-19 sprider sig så är det mycket som förändras och det gäller att hålla koll på information, rekommendationer och beslut från regering och myndigheter.

Fysioterapeuternas förbundsstyrelse fattade igår torsdag ett beslut som innebär att starkt rekommendera att samtliga fysiska sammankomster och möten där förbundet är arrangör ställs in. Beslutet gäller omgående och tills vidare. Så långt det är möjligt är rekommendationen att istället hålla möten genom andra lösningar, såsom via telefon eller videomöten.

Vi behöver alla göra åtgärder för att hindra att smitta sprids till utsatta grupper i samhället. De flesta av våra medlemmar arbetar i någon form med människor som tillhör riskgrupper. Hälso- och sjukvårdens personal behövs nu mest i sina kliniska roller och då får våra aktiviteter prioriteras ned.

Alla fysioterapeuter och medlemmar gör ett fantastiskt och värdefullt arbete i denna tuffa tid i hälso- och sjukvården. Som ordförande är jag tacksam och stolt över alla medlemmars arbetsinsats.

Trevlig helg!