Ledare skapar förutsättningar för ett bättre samtalsklimat

Bloggen är tillbaka. Efter ett par månaders uppehåll när jag ”avprogrammerat” mig efter åtta års intensivt och spännande uppdrag som förbundsordförande i Fysioterapeuterna så är jag redo att börja skriva på bloggen igen.
Jag har ägnat tiden sedan årsskiftet åt att bearbeta, koppla av och fundera på framtiden. Avprogrammeringen tog en oväntad och ganska genomgripande vändning när jag testades positiv för Covid -19 i slutet på januari. Efter några jobbiga och påfrestande veckor då både jag och min fru Annmargreth var rejält sjuka av viruset mår vi nu betydligt bättre, även om vi som så många andra kan berätta att det kan ta lång tid att återhämta sig efter Covid -19.

Förra året präglades ju av coronaviruset, med många, många timmars sittande framför skärm i digitala möten. Som tur var satte vi upp en målsättning om att förutom ett par korta träningspass per vecka gå minst 10000 steg/dag. Vi lyckades med detta i ett helt år, 366 dagar närmare bestämt. Dagen därpå blev jag sjuk av viruset. Vi är båda tacksamma för att vi var i så hygglig form när vi blev sjuka, annars hade säkerligen återhämtningen tagit betydligt längre tid.

Jag kommer nu att tillsammans min fru Annmargreth Kvarnefors att i begränsad omfattning arbeta med olika uppdrag i ett nystartat bolag, Kvarnlaget AB. Namnet har vi förstås tagit med anknytning till platsen där vi bor, Lagmanskvarn utanför Oskarshamn.

Kvarndammen i Lagmanskvarn , där kvarnen, med anor från 1300-talet, speglar sig i vattnet.

Genom vårt företag kommer vi att att erbjuda rådgivning, coaching och skrivande i olika former inom områdena vård och hälsa som rör kvalitet, hållbar utveckling och ledarskap. Vi kommer också att engagera oss inom området hjärtstopp, där vi av egen erfarenhet vet att samhället behöver och kan göra mycket mer.

Ett uppdrag som jag påbörjade i veckan som gick, var som fristående krönikör i tidningen Dagens Samhälle. Min första krönika publicerades på webben i tisdags https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ledare-skapar-forutsattningar-ett-battresamtalsklimat-35643 och i papperstidningen i torsdags. Ett roligt men utmanande uppdrag. Har du tankar och förslag till ämnen att ta upp i krönikorna, hör gärna av dig till mig (stefanjutterdal@hotmail.com)

Första krönikan i Dagens Samhälle 11 mars
Årets första cykeltur till havet sista dagen i februari, +15 grader, strålande sol och vindstilla.
Vi är verkligen på väg mot ljusare tider!