O-Ringen Smålandskusten är i mål

Sista målgången är gjord i O-Ringen Smålandskusten och nästan alla husvagnar är borta från Döderhultsdalen, där vi under en dryg vecka har härbärgerat Sveriges största camping med 10 000 boende, en vecka där Oskarshamn har fördubblat sin folkmängd och har haft mer mer än 20 000 besökare samt ca 1 200 funktionärer som har slitit hårt för att genomföra arrangemanget på allra bästa sätt. En verklig upplevelse att få ta del av allt detta!

Tove Alexandersson i Besväret under Elitsprinten

Sedan i höstas har vi från Hjärtuppropet tillsammans med bl.a. Region Kalmar län, Riksförbundet HjärtLung Oskarshamn och Hjärtstartarregistret arbetat för att göra årets upplaga av O-Ringen till ett hjärtsäkert arrangemang. Många av de 1200 funktionärerna har utbildats i HLR och bl.a. tack vare Hjärtuppropets Hjärtvänliga partners IK Oskarshamn och Häradssparbanken Mönsterås finns idag betydligt fler dygnet runt-tillgängliga hjärtstartare. Även Byggebo AB och Döderhults församling har aktivt bidragit.
Inför genomförandet av O-Ringen registrerades dessutom fem extra hjärtstartare vi campingen i Döderhultsdalen i Hjärtstartarregistret, för att öka tillgängligheten.
Läs mer om arbetet med att hjärtsäkra O-Ringen 2024 här:
http://stefanjutterdal.se/2024/07/18/fokus-pa-hjartsakerhet-vid-o-ringen-smalandskusten-2024/

Vid ett tillfälle under O-Ringenveckan inträffade en incident, men med lycklig utgång. Jag intervjuade Ulrika Ringholm, ansvarig för kioskverksamheten på campingen:

Vid avslutningen av O-Ringen Smålandskusten överlämnade vi från Hjärtuppropet ett symboliskt hjärta till nästa års arrangörsort av O-Ringen Jönköping

På det privata planet gläds Annmargreth och jag åt att vi haft min tidigare kollega Helena med familj på besök i vårt gästhus under hela O-Ringenveckan. Vi påbörjade planeringen av detta redan 2018, när det stod klart att O-Ringen skulle arrangeras i Oskarshamn. Desto roligare att vi nu verkligen kom till skott. Förutom trevligt umgänge så har vi också fått lära oss om hur orientering fungerar på riktigt. Gästfamiljens yngsta barnbarn deltog i miniknat och inskolning och alla övriga sprang alla etapper. Tack för en fin vecka kära vänner!

O-Ringen är ett fantastiskt arrangemang och att få vara en del i det som funktionär har varit inspirerande och lärorikt. Tack för ett fantastiskt orienteringsäventyr som piggade upp vår stad rejält!❤️