Varför starta en blogg just nu? Om frågan VARFÖR och FRAMTIDSTRO

Välkommen till min nystartade blogg! Varför starta en blogg Stefan? Frågan, som ställdes av Sjukgymnastförbundets kommunikatör Peter Karlsson var klok, och fick mig att fundera ytterligare en gång.
Jag har sedan länge insett kraften som finns i strategisk kommunikation, inte minst i sociala medier. I jobbsammanhang använder jag mest Twitter, och känner att det ibland blir väl knapphändigt med 140 tecken. Därför startar jag en blogg, för att kunna skriva några rader ytterligare i ett ämne, som känns angeläget. Tänker också publicera en del foton i bloggen, länka till andra medier och försöka få till förstärkning av viktiga budskap- en poäng är att få olika sociala medier att förstärka varandra. Tack för bra fråga Peter!

Börjar med en kort berättelse om framtidstro. I förra veckan spreds nyheten, att en av Sveriges simstjärnor de senaste åren, Martina Granström, beslutat sig för att inom kort avsluta sin simkarriär endast 21 år gammal, för att satsa helhjärtat på att utbilda sig till sjukgymnast. Jag fick tipset av Sjukgymnastförbundets jurist Martha Gurmu i fikarummet, hon hade just hört det på nyheterna.
Jag blev intresserad, och skickade ett mejl till Martina, där jag berättade att jag gärna ville träffa henne, för att höra mer om hennes drivkrafter för att bli sjukgymnast. Fick snabbt svar, vilket ledde till ett snabbt påkommet lunchmöte redan igår.

Vi träffades i Jönköping, där Martina bor. Cyklandes direkt från simpasset kom en energifylld vältränad tjej. Den framtidstro som hon utstrålade vill jag dela med dig som läsare. Med erfarenhet från många års träning, berättade hon att intresset för sjukgymnastyrket väckts bl.a. av att hon funderat mycket varför just hon har hållit sig i stort sett skadefri under hela sin karriär. Intresset hade också väckts av kompetenta sjukgymnaster som hon träffat på, och också haft möjlighet att auskultera hos. Och nu kändes studierna väldigt stimulerande, inte minst i anatomi och fysiologi. Martina ser möjligheter och vet ju också efter all tid hon lagt ned på simningen, att träning ger färdighet. Hon har hittills bara avverkat en termin, men kommer nu att satsa helhjärtat på att bli sjukgymnast.
-”Fast sjukgymnast blir du knappast”, sa jag. ”Snarare fysioterapeut”
-”Känns helt ok”, sa Martina. ”Det känns väldigt naturligt med fysioterapeut, det speglar bättre vad yrket innehåller”.
Att vara sjukgymnast eller fysioterapeut är att ha ett mycket viktigt arbete. Ett framtidsarbete, som handlar om förebyggande, behandlande och rehabiliterande insatser. Ett arbete som för många människor inte bara är viktigt, utan rentav livsviktigt! Lycka till med din utbildning Martina. Och lycka till i SM i Halmstad nästa vecka!

20130625-225224.jpg