Året som gick – Gott Nytt År!

20131231-003813.jpg
Så är vi då framme vid årets sista dag år 2013, ett år som för min egen del har präglats av mycket resande och rörelse. Jag har rest mycket, och har fått möjligheten att se mycket, lära känna många nya människor och verksamheter. Jag har besökt de flesta län och regioner i landet, och lärt känna stora delar av förbundets verksamheter. Jag har tillbringat mycket tid på tåg och har lärt känna SJ ännu bättre, och tycker att jag snart borde kunna vara en bra utvärderare av deras kundservice. Om jag räknat rätt, så har jag ca 150 resdagar under 2013. Under veckorna i Stockholm, så har jag också bra möjligheter till vardagspromenader, precis som hemma i Lagmanskvarn, där vi är måna om att komma till att ta både långpromenader och rejäla cykelturer. Det är inte alltid lätt att hitta balans mellan att bo i Småland, resa mycket, att hinna med att motionera och att vila och sova tillräckligt mycket och att också hinna med att umgås tillräckligt mycket med nära och kära. Men jag tycker ändå att det så här långt lyckas ganska bra. Inte minst möjligheten, som idag finns, att jobba medan jag sitter på tåg. Jag införskaffade en IPad i början på året, och uppskattar den mycket, den har blivit en förträfflig arbetskamrat. Mobiltelefon och IPad, utan tvekan en central del i jobbet. Många är t.ex. de gatuadresser jag letat på via mobilens karta, och många är de sökningar jag gjort för att hitta bästa reselogistik.

Under året har jag försökt arbeta så öppet jag förmått och delat med mig mycket av min vardag i form av Twitter och blogg. Bloggen startade jag i juni, strax innan Almedalsveckan, och det känns som ett bra sätt för mig att förmedla mina intryck som förbundsordförande. Det är också en intressant reflektion, att när jag hör vad jag själv säger och läser vad jag själv skrivit, så förstår jag också bättre vad jag menar.

20131231-071622.jpg En av höjdpunkterna som jag minns särskilt av 2013, vid sidan om vardagsresandet, är Almedalsveckan. Vi besökte många arrangemang, hade viktiga möten och arrangerade ett seminarium, som vi lyckades få bra genomslag för och många värdefulla kontakter, som vi sedan jobbat hårt för att följa upp.

Via bloggen www.stefanjutterdal.se är det lätt att få en överblick av min period juni-december. Och här finns också  Foton och kommentarer från början av 2013, perioden januari-juni.

20131231-074729.jpg
En annan höjdpunkt var förstås Sjukgymnastdagarna 2013 i Göteborg i oktober. Rekorddeltagande med 1750 deltagare, firande av 200-årsjubileum för yrket och 70- årsjubileum för förbundet, ett mycket starkt program och oerhört mycket kraft, energi och rörelse.

20131231-075158.jpg
Och så namnfrågan, med byte av yrkestiteln från sjukgymnast till fysioterapeut, som internt varit en fråga under lång tid, och som i december 2013 beslutades i riksdagen. Namnbytet ger oss en unik möjlighet att fylla varumärket fysioterapi och fysioterapeut med bästa möjliga innehåll. En fråga som blir viktig nästa år är att verka för en förlängd grundutbildning. Blev intervjuad om detta i Dagens Medicin igår.

För egen del har jag nu postat ansökan till Socialstyrelsen om att få byta yrkestitel, från leg. sjukgymnast till leg. fysioterapeut.

20131231-085328.jpg

Med önskan om ett Gott Nytt År 2014!