Gästblogg Gunilla Björkqvist: Patientens fokus

Publicerar ytterligare ett gästbloggsinlägg från en av dom som var nominerade till Årets Fysioterapeut.
Tack för ditt bidrag Gunilla!

IMG_2287.JPG

”Nominering till årets fysioterapeut 2014”
Jag måste erkänna att jag blev överraskad men glad!! När sedan alla känslor lagt sig växte stoltheten fram… Bli nominerad bland många duktiga fysioterapeuter känns stort! För mig känns det också lite extra att bli nominerad av en kollega. Vi är en kritisk yrkeskår som ställer höga krav..
Jag blev färdig fysioterapeut en månad efter min 20 års dag. Egentligen en alldeles för tidig ålder om man ser till mognad och erfarenhet.
Efter snart 38 års arbete har jag inte en enda gång ångrat mitt yrkesval, vilket är fantastiskt!
Vilket privilegium att alltid tycka om att gå till arbetet..
Efter 3 år på Lunds sjukhus, där jag arbetade som handledare för fysioterapi elever, reste jag till Norge och arbetade under 8 år som privatpraktiserande fysioterapeut. Där startade mitt intresse för den manuella terapin och tog därmed OMT steg 3 examen.
Numera arbetar jag på min klinik i Helsingborg.
Mitt motto har alltid varit ”Patienten i fokus” och för att kunna leva upp till detta krävs mycket utbildning, engagemang och att ständigt befinna sig under utveckling.
Mitt koncept är att vara noga med orsaksförklaringen till patientens problem och att inte behandla symptomen. Se patienten från ett helhetsperspektiv. Differentialdiagnostik tar tid och därför sätter jag alltid av mycket god tid till anamnes och undersökning. Genom detta vinner jag oftast patientens förtroende och med stort egenansvar av patienten når vi oftast också snabbare fram till behandlingsmålet.
Det är ett fantastiskt yrke vi har och jag är så glad att det blev just fysioterapeut som blev mitt val den gången för snart 40 år sedan…

Hälsningar
Gunilla Björkqvist
www.omrehab.se