Förbundsstyrelsemöte, ny ledare och ett fantastiskt drag i #rehabtruppen

Denna vecka har förbundsstyrelsen haft sitt sista möte för mandatperioden 2013-2016. Lite speciell känsla präglade mötet. Det har varit en framgångsrik mandatperiod på flera sätt, samtidigt som förbundet fortfarande står inför stora utmaningar. Inte minst inom området löner och villkor.

Under sammanträdet gjordes en avrapportering av ett stort antal frågor och dessutom antogs bl.a. budget för 2017 och tre  ledamöter avtackades  under mötet.

Under onsdagskvällen träffades den avgående styrelsen tillsammans med förbundskansliet till en avslutningsmiddag. Till denna middag var också de nyinvalda förbundsstyrelseledamöterna inbjudna.Studentordförande Philip Olsson avtackades, liksom ledamöterna Elisabeth Haraldsson, Mari Lundberg och Lennart Dückow


Under torsdagen anordnades en introduktionsdag för den nya förbundsstyrelsen. På fotona saknas Daniel Brandon, som hade förhinder att delta.

I veckan utkom ett nytt nummer av tidningen Fysioterapi. I min ledare sammanfattar jag året som gått, och tar också upp de stora demokratiska utmaningar vi står inför. Du kan läsa min ledare här.Musikhjälpen. Just nu pågår Musikhjälpen, som i år sänds från Örebro. En av de insamlingsbössor som går allra bäst i år är Rehabtruppen. Bössan startades av Emma Blixt, sjukgymnast i Vimmerby, och har fått ett mycket stort gensvar. De som skänker pengar till bössan idag är framförallt fysioterapeuter och sjukgymnaster, arbetsterapeuter, logopeder m.fl. rehabiliteringsyrken. Emma Blixt, initiativtagare till bössan Rehabtruppen i Musikhjälpen: ”Bössan symboliserar många saker. Vimmerby, där jag bor, barnens stad. Att barn ska få vara barn. Att alla vapen borde vara av trä.” 

Jag bad Emma skriva några rader till dagens blogg och har nu glädjen att presentera: Emma Blixt

”Hej! Jag heter Emma och har fått äran att skriva några rader här i Stefans blogg. Anledningen till det är att jag startade en insamling till Musikhjälpen i år som har gått så otroligt bra. 

Det började redan förra året i början av december när jag satt på jobbet hemma i Vimmerby och läste om Musikhjälpen. Jag ville hjälpa till. Det första jag kom att tänka på var att vi är ju rätt många sjukgymnaster/fysioterapeuter i Sverige. Så jag gjorde ett evenemang på Facebook och bjöd in mina kollegor och registrerade en digital bössa som jag döpte till Rehabtruppen. Sen gick det snabbt. Under veckan samlade vi tillsammans in drygt 22.000:-. 

När jag skriver detta har årets insamling hittills inbringat över 300.000:-. Japp, ni läser rätt, trehundratusen kronor! Ganska fantastiskt! Och det är inte bara fysioterapeuter som gör skillnad nu utan alla som jobbar inom rehab. Jag är så imponerad av effekten sociala medier har och allas givmildhet. Det där en kan slänga ur sig ibland, att vad gör mitt lilla bidrag för skillnad, ja, det har vi svaret på. För barn i krig kommer de pengar vi samlat in tillsammans göra stor skillnad.  Så kära kollegor runtom i rehab-Sverige, nu kör vi så det ryker fram till söndag! 

Hälsningar en rörd mammaledig sjukgymnast (som inte kan släppa mobilen pga spänningen i att se hur vi klättrar oss uppåt toppen)

Stort tack Emma Blixt, för ditt fantastiska initiativ och för att du ville medverka i denna blogg!Avslutar med ett stämningsfullt foto från i tisdags kväll, Luciadagen, i Katarina kyrka i Stockholm. En mycket vacker tillställning med skön sång och musik i en vacker kyrka med underbar akustik. 

Önskar en riktigt skön helg