Den senaste veckan har varit speciell. I min blogg förra fredagen gästbloggade Emma Blixt, och skrev om hur hon var rörd över det engagemang som många hade visat. Insamlingen till Musikhjälpen i bössan #rehabtruppen, som Emma startat, var i fredags uppe i 300 000kr. En storartad summa, som visade det sig, skulle komma att mer än tredubblas innan helgen var slut!
Ett urval av alla de tankar och känslor som uttrycktes i sociala medier i #rehabtruppen i Musikhjälpen. Lägg särskilt märke till studenterna i Umeå, som sänder värme och ljus när dom både skänker tanke och pengar för barns rätt att gå i skolan. Fint!
När klockan var strax före tolv på söndagskvällen så hade #rehabtruppen samlat in smått otroliga 1 miljon kr. Pengar som går till att hjälpa barn i krigshärjade länder till möjligheten att gå i skolan. Den sammanhållning och den fantastiska generositet som mer än 10 000 givare i #rehabtruppen visade var helt enastående, och någonting av det finaste jag upplevt. Inte minst via sociala medier spreds engagemanget enormt, och givetvis på grund av det goda ändamålet. Dessutom tävlingsinslaget, där den insamlingsbössa som gav allra mest, från Hofors, visade prov på smittande kärlek och medmänsklig värme. Tack igen Emma Blixt, för ditt intiativ att starta insamlingen och tack till alla oss andra, för allt fantastiskt driv och engagemang!
Jag känner mig fortfarande upprymd, stolt och lycklig över den givmildhet och all kärlek som fysioterapeuter, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och andra rehabgrupper i #rehabtruppen visade. Och så tänker jag, att om vi tillsammans kunde uppnå detta fantastiska resultat på en vecka, vilka resultat kan vi då inte uppnå tillsammans i framtiden när det gäller våra professioner? Just nu känns det faktiskt som att ”allt är möjligt”. Om det finns vilja, förståelse och kunskap då går det att få det allra mesta genomfört. Och den känslan skulle jag så gärna vilja att vi tar med oss in i jul- och nyårshelgerna.
I måndags var det dags för arbetsgruppsmöte i översynen av nationella taxan.
Regeringens utredare Harriet Wallberg och representanter för SKL, Läkarförbundet och Fysioterapeuterna kommer att arbeta med denna fråga fram till sommaren. Ett arbete, som inledningsvis känns lovande. En viktig fråga är att bygga tillit mellan huvudmän och professionerna, och processen har börjat bra.
I tisdags hade jag en inspirerande arbetslunch med Sofia Wallström, som är regeringens utredare för Kunskapsstödsutredningen. Utredningen är i sitt slutskede och förslag kommer att läggas i mars nästa år.
Arbetslunchmöte med Sofia Wallström
Det är flera andra viktiga utredningar som är i sitt slutskede, bl.a. kvalitetsplan äldre och hjälpmedelsutredningen. Dessutom är vi nu många som väntar på regeringens hantering av slutbetänkanden från de viktiga utredningarna Effektiv vård, Högspecialiserad vård och Välfärdsutredningen. Det kan bli ett intensivt och intressant år 2017, när allt detta ska samordnas och riksdagsbehandlas.
I veckan har vi också haft Jul i vårt hus på Vasagatan 48, där vi har vårt kansli. I huset finns också Sveriges Psykologförbund, Sveriges Farmaceuter och Sveriges Skolledarförbund och det var denna gång Sveriges Farmaceuter, som tagit ett trevligt initiativ till att umgås och lära känna varandra lite bättre. Tack för ett bra initiativ!
Det närmar sig jul och själv ska jag ta ett par semesterdagar för att få möjlighet att förbereda julen och för att umgås med nära och kära. Jag hoppas att du som läsare också ska få möjlighet till lite ledighet, och att det ska bli en god helg. Jag tar med mig den varma upplevelsen från den gångna veckan, med så mycket omtanke, kärlek och engagemang. Allt är möjligt i julens tid!
En riktigt God Jul önskar jag dig!