Dagar i Kapstaden, en gästblogg av Cecilia Winberg

WCPT 2017 är till ända och vi har lämnat Kapstaden bakom oss. Skönt att sova i egen säng och gott att dricka eget kaffe men svårt att släppa veckan som varit. Idag reser vi snabbt och lätt över kontinenter och vardag och verklighet förändras. Konferensen som många arbetat hårt och länge med är nu genomförd och avslutad.

Det har varit tre dagar med möjlighet till nätverkande, kunskap, skratt och värme. För det har varit en varm konferens- inte temperaturmässigt men mellan människor. Kollegor som möts och är intresserad av att dela sin historier, volontärer som alltid vet var du ska ta vägen och möten som dröjer sig kvar.

Vid världskonferensen presenteras ny forskning vilket vi från Sverige deltagit med vid många pass. Det diskuteras också politiska frågor som hur vi som profession kan delta i påverkansarbete och hur vi kan arbeta för ett inkluderande samhälle. Det är en stor spridning på föreläsningar och seminarier. Äldre, ursprungsbefolkningar, knäleder, kritisk fysioterapi, arbetsmiljö, e-hälsa, riktlinjer och mycket annat. Av de priser som delades ut gick tre stycken till Sverige. Elisabeth Westerdahl och Sebastian Buck fick pris för sina posters och Annelie Gutke fick pris för sin presentation. Stort grattis!
konferensens hemsida kan du läs mer om innehållet.

Under dagarna introducerades Indaba. Ett afrikanskt mötesform för att under mer avslappnade former diskutera ett ämne antingen sittande på golvet eller vid ett köksbord. De nordiska länderna tog tillfället i akt och diskuterade fysioterapeuters roll inom elevhälsan under Indaba. Det var stort intresse och många delade vår uppfattning och önskan om fler fysioterapeuter i elevhälsan.

Intensiva diskussioner vid köksbordet

Konferensen inleddes och avslutades med afrikansk dans och musik men också Pippi Långstrump fick vara med på ett hörn. Pippi som är en gåva från vårt förbund har varit med Emma de senaste två åren och vi uppmanades liksom Pippi att vara nyfikna, modiga och ansvarsfulla.

WCPT ordförande Emma Stokes avslutar konferensen med Pippi, Charlotte Chruzander, Helena Pepa, Emma Stokes och Cecilia Winberg.