God Jul!

20131220-123244.jpg

Så närmar sig julen med stormsteg. Vi kommer att tillbringa julen hemma i Lagmanskvarn, med förhoppning om vila och tid för motion och återhämtning. Ser fram mot att kunna sitta i den goa värmen framför braskaminen och läsa en god bok. Det har varit ett fantastiskt intressant, lärorikt och givande verksamhetsår och första år som förbundsordförande. Eftersom beslutet om namnbytet drog ut på tiden, så blev det också full fart ända in i helgerna med denna fråga. Har just avslutat ytterligare ett samtal med Dagens Medicin, något som känns både viktigt och roligt, för att kunna nå ut med våra frågor på ett bättre sätt. Nu håller som bäst Socialstyrelsen på att färdigställa ansökningsblanketten och rutiner för namnbytet. Det känns i och för sig som ett irritationsmoment, att beslut tagits om att en kostnad på 700 kr tas ut för den som är leg. sjukgymnast och som vill ansöka om att bli leg. fysioterapeut. Vi har från LSR de senaste dagarna uppvaktat Socialstyrelsen i frågan, men det visar sig vara så att Socialstyrelsen gjort förfrågan till regeringen, och beslutet om avgiften är taget på regeringsnivå. Här hittar du mera om hur du går tillväga med namnbytet. Håll utkik på förbundets hemsida och på https://www.facebook.com/fysioterapeuterna för kontinuerlig uppdatering i dessa frågor.
Själv kommer jag så snart blankett finns tillgänglig på Socialstyrelsens hemsida, att ansöka om att bli leg. fysioterapeut.

Det har varit både roligt och intressant att under året få lära känna så många nya människor, att se många nya delar av vårt avlånga land, att uppleva hur vi i förbundet har kunnat supporta varandra, så att vi nu redan har uppnått en del i den målsättning som förbundsstyrelsen uttalade i början av året. ”Att gå från ett förbund, som får jaga för att få vara delaktigt, till ett förbund som ständigt efterfrågas i strategiska hälso- och sjukvårdsfrågor”. Jag upplever verkligen ett genuint intresse av de frågor som vi brinner för, kring fysisk aktivitet och fysioterapi.

Vill med dessa rader tacka alla medlemmar och alla andra läsare av denna blogg och önska
en riktigt God Jul och så småningom också ett Gott Nytt År!

20131220-161005.jpg