Nominera till kvalitetsutmärkelse!

Denna vecka har det tydligt märkts att tempot ökar igen i samhället. Skolstart och ett ökande antal mejl och telefonsamtal är tydliga tecken. Och så har vi ju ett fantastiskt sensommarväder, som gör att det ändå känns som sommar.

Fysioterapeuterna har i år inrättat en ny utmärkelse, ett kvalitetspris som kommer att delas ut till en fysioterapeut eller till en verksamhet. Passa på och nominera senast 25 september. Alla kan nominera!

   

Fysioterapeuterna delar också årligen ut utmärkelsen Årets Fysioterapeut. I år hade  12 personer nominerats, och  juryn har nu en grannlaga uppgift att enas om en person, bland många mycket kvalificerade fysioterapeuter och sjukgymnaster. 

 I juryn ingår Christina Kennedy, Dagens Medicin, Eva Fernvall, Apoteket AB, Heidi Stensmyren, Läkarförbundet, Inger Roos, Riksförbundet HjärtLung, Lois Steen, tidningen Fysioterapi,  Patrik Karlsson, Bålsta hälsocenter och jag själv. Anna Lindhoff från Fysioterapeuternas kansli håller samman juryn och för protokollet.

Formellt utses Årets Fysioterapeut av förbundsstyrelsen och utmärkelsen delas ut den 8 september på Internationella Fysioterapins dag.

Fysioterapeuterna kliver fram. Svenskt Näringsliv lyfte i veckan fram Brahehälsans sätt att bedriva sin verksamhet. Under rubriken Fysioterapeuterna kliver fram presenteras det framgångsrika konceptet med fysioterapeut som första instans.  

 Grattis Chris Johansson och Brahehälsan till ett bra reportage!

Regeringen utsåg i veckan Olivia Wigzell till ny generaldirektör för Socialstyrelsen.  
 Olivia Wigzell är en de personer som har allra mest kunskap om och erfarenhet av hur svensk hälso- och sjukvård leds och det känns hoppfullt med henne som chef för en så viktig institution som Socialstyrelsen och i det nödvändiga  förnyelsearbetet i svensk hälso- och sjukvård. Ett mycket bra val av Gabriel Wikström och regeringen!

 

Som jag skrev förra veckan, så upptog triathlontävlingen Ironman i Kalmar min gångna helg till stor del. Det var en stor upplevelse att heja fram sonen under 12 timmar. Det blev en stor folkfest i Kalmar och på Öland, med stor värme och generositet från mängder av människor, som backade upp de tävlande utmed hela banan i det strålande sensommarväder. 
Vill du veta mer om evenemanget kan jag rekommendera P4Kalmar, där jag för övrigt fick ett av mina foton från dagen publicerad som publikbild   

 
 En verklig bragd gjorde Fredrik Widén, som är blind sedan 2008, då han ledsadgad av Fredrik Svanberg genomförde 3,8km simning i öppet mycket blåsigt hav, 18 mils cykling på tandemcykel och 42 km löpning på 12 tim 29 min.  Med den prestationen blev han först i Europa att som blind genomföra en Ironman,  och jublet som mötte de två på upploppet på Stortorget i Kalmar var öronbedövande.

Jag önskar er en trevlig sensommarhelg!