Torsdag i Almedalen. Vad har varit viktigast?

Torsdagen inleddes för min del med hos Moderaterna, som presenterade ett förslag till ”partiprogram” inom hälso- och sjukvård: ”En sjukvård i världsklass”.

Marie Morell, regionråd i Östergötland inledde seminariet och gav en kort översikt av innehållet i den remissversion till sjukvårdsprogram som presenterades. Jag framförde synpunkter på vikten av att programmet ska innefatta också hälso- och sjukvårdsområdet, det är hög tid att lyfta frågor om prevention och rehabilitering!

Efter lunch anordnade Roche ett som vanligt välbesökt event, där frågeställningen var: Vad har varit den viktigaste frågan i Almedalen inom hälso- och sjukvårdsområdet?

Som ett sätt att förbereda mig, spelade jag in en 2 min på video, om mina reflektioner. Se videon härUnder debatten passade jag på att lyfta frågan om prevention och rehabilitering, och Mikael Hjerne fångade på video, kolla här.

Torsdag kväll, och dags att lämna rosornas stad för denna gång. I morgon gör jag en summering av årets Almedalsvecka.Ett hav av rosor vid Krukmakarens café, där jag haft flera bra möten denna vecka (överst t.v.).  Pia Nilsson lämnar tillbaks lånecykeln (överst t.h.). Läkarförbundet och Fysioterapeuterna äter glass tillsammans i solen och Mikael Hjerne och jag tar färjan från Visby. Semestern närmar sig!