Hej Almedalen

Packar just nu cykelväskorna inför Almedalen, samtidigt som jag följer socialmnister Göran Hägglunds olika framträdanden i Almedalen idag via TV och sociala medier. Tar cykeln till färjan i morgon förmiddag, och sedan väntar en intensiv vecka i Almedalscirkusen. Har deltagit många gånger tidigare, men efter ett halvår som ordförande för Sjukgymnastförbundet måste jag medge att jag känner en särskild utmaning i år. Aldrig förr har våra frågor varit viktigare än nu, både i hälso- och sjukvården och i samhället i stort.
Läs gärna min ledare i vår tidning Fysioterapi om aktuella frågor LSR-ledare i Fysioterapi

Vi är en delegation från LSR som åker, och vi kommer att bevaka många seminarier tillsammans LSR i Almedalen2013 Dock långt ifrån alla, i år är det rekordmånga aktiviteter, ca 2500.

Några glimtar i min kalender för veckan som kommer:
Måndag Cykel till färjan Oskarshamn-Visby, möte med vice ordförande i Socialutskottet Lena Hallengren (S), seminarium om professionernas roll i samhället, ev. kvällsmöte med ”Debatteriet” på Hälsdalen om fysisk aktivitet och hälsa
Tisdag Morgonmöte Hälsotorget med bl.a. Min företrädare som LSR-ordförande Anna Herrting, frukostmöte med regeringens äldresamordnare Eva Bågenholm, Vårdförbundets seminarium om vårdskador och arbetsmiljö, förmiddagsmöte med Vårdanalys om vårdval, lunchmöte med Eva Estling, SKL om patientsäkerhet, eftermiddagsmöte med ordföranden i Socialutskottet Anders W Jonsson (C), kvällsmingel med Myndigheten för Vårdanalys
Onsdag Frukostmöte med Vinnvård, förmiddagsmöte med SKL om patientmakt.
Kl. 13.00 arrangerar vi LSRs seminarium
Fysisk aktivitet den bästa medicinen och hoppas på många deltagare och en bra debatt!
Eftermiddagen ägnas sedan åt boksläpp på LeadingHealthCare, mingel hos Westanders följt av Dagens Medicins ”maktmingel”, med personer på deras ”100-lista”. Hoppas kunna lyssna en del till statsministern på onsdagskvällen också.
Torsdag Frukostmöte med SKL om ”De mest sjuka äldre”, förmiddagsmöte med Dagens Medicin om riktlinjer för rygghälsa, lunchmöte med ordföranden i Vårdförbundet Sineva Ribeiro. Torsdag eftermiddag tar vi båten hemåt igen.

Nu fortsätta packa och lyssna/spana på nuvarande socialministerns tal i kväll. Ser fram mot att i morgon träffa en av hans motkandidater om socialministerposten efter valet nästa år, Lena Hallengren, och uppdatera henne på viktiga frågor inom Fysioterapi.

Trots alla viktiga inbokade möten, vet jag av erfarenhet, att bland det viktigaste är de möten, som ”bara händer” och att det är viktigt att ha tid för detta också.

Nedan en bild från Almedalen för tre månader sedan, då jag besökte LSRs Gotlandsdistrikt. Garanterat mera folk i Almedalen i morgon. Andra bilden är från förra sommaren. Det ÄR vackert i Almedalen.
Hej Almedalen, nu kör vi!

20130630-175834.jpg

20130630-180353.jpg