Bibehåll och utveckla vårdvalet

IMG_2321.PNG Jag skrev i förra veckans blogginlägg om vikten av att låta proffsen vara proffs och att bibehålla och utveckla vårdvalet. I går hade vi tillsammans med Läkarförbundet och Vårdförbundet en gemensam debattartikel i GP om detta. Debattartikeln gick rakt in i den pågående politiska diskussionen, men det är viktigt att konstatera, att vi som fackliga organisationer agerar i sakfrågan. Vi företräder våra medlemmar och står oberoende från både politisk majoritet och opposition. Regeringen valde att gå fram med en proposition i ärendet senare under torsdagen.

IMG_2322.PNG Nu återstår att se hur riksdag och regering förmår att hantera hela frågan och den komplicerade budgetprocessen.

I tisdags kväll deltog jag i Svenska Läkaresällskapets årshögtid. Läkaresällskapet är en ärevördig förening, och är med 200 år på nacken, med ett vackert hus i Jugendstil i centrala Stockholm en traditionsfylld och viktig mötesplats.

IMG_2325.PNG Vid årshögtiden delades ut ett antal stipendier. Bland många andra deltagare på årshögtiden märktes folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström. Jag passade på att hälsa, etablera kontakt och presentera Fysioterapeuterna och vår vision.

Uppdraget som förbundsordförande innehåller verkligen kontraster. Sen tisdag kväll deltog jag alltså i Stockholm på årshögtid på Läkaresällskapet, i kristallkronors sken. Detta följdes av tidig avresa med tåg mot Växjö onsdag morgon och nätverksmöte med Kronobergs fysioterapeuter och sjukgymnaster på S:t Sigfridsområdet i Växjö.
Under detta mycket engagerade och innovativa nätverksmöte, medverkade jag i en av programpunkterna med ett föredrag utifrån Fysioterapeuternas vision: ”Fysioterapeuters insatser är självklara för hållbar hälsa och välfärd”. Ta gärna del av min presentation här .Efter nätverksmötet, där ca 80 fysioterapeuter/sjukgymnaster deltog, genomfördes årsmöte med Fysioterapeuterna Kronoberg under ledning av distriktsordförande Malin Larsson.

IMG_2318.PNG

I morgon lördag kommer jag att medverka i ett seminarium i Stockholm Bättre hälsa, vård och omsorg. Intresserad? Kom och delta!

Så här i den gråaste och mörkaste tiden på året kan det kanske kännas fint att avsluta med en sommarbild, en varm och skön dag i Blekinges skärgård. Håll till godo!

IMG_0086.JPG