Ny utvecklingsdialog över professionsgränserna, gästblogg av Anette Nilsson och God Jul

IMG_2602.PNG
Förbundsstyrelsen har sammanträtt två dagar denna vecka, och bl.a. beslutat om förlängning av avtal med SKL samt en fördjupad utvecklingsdialog. Avtalsområdet med SKL är gemensamt för Fysioterapeuterna och Vårdförbundet, vilket gjorde att frågan behandlades av förbundsstyrelserna i både Fysioterapeuterna och Vårdförbundet samma dag. För att betona vikten av vår samverkan besökte Sineva Ribeiro och jag varandras respektive styrelser, vilket kändes som ett intressant grepp IMG_0123.JPG Fysioterapeuterna beslutade under torsdagen också om verksamhetsplan och budget för 2015, med betoning bl.a. på de frågor som lyfts fram i valmanifest2015

Förbundsstyrelsen sammanträdde i Stockholm, men följde under torsdagen intresserat förbundsstyrelseledamoten Cecilia Winbergs försvarande av sin avhandling vid Lunds universitet, ”Physical activity in persons with late effects of polio”

IMG_2607.PNG Mari Lundberg representerade förbundsstyrelsen på plats i Lund och lät meddela att Cecilia lyckades väl, och att hon nu kan titulera sig medicine doktor. Vi gratulerar så hjärtligt!

Jag reser mycket med tåg i veckorna och får på så sätt ofta intressanta möten med människor. Nyligen träffade jag på Anette Nilsson. Anette har under de senaste 3,5 åren arbetat på SKL som projektledare för Ledningskraft, ett nationellt chefsstöd i storskalig förändring som en del i överenskommelsen mellan staten och SKL kring satsningen Bättre liv för sjuka äldre. Nu avrundas satsningen och jag bad Anette skriva några rader till denna blogg. Hur känns det och vad kommer du att göra efter nyår?

IMG_2598.PNG ”- Det har varit fantastiskt spännande att få vara med om när ett helt land gör skillnad. Referenspunkter har förflyttats och livet har förbättrats för de sjuka äldre. Nya arbetssätt med ökad samverkan och preventiva angreppsätt har börjat bli en verklig kulturförändring på många ställen i landet. Under dessa år i denna satsning så har det gjorts en kraftsamling som satt frågorna under extra ljus. Men att jobba med att förbättra livet för äldre har funnits sen urminnes tid och kommer fortsätta även efter denna satsningen. Så arbetet fortsätter i landet Sverige men den nationella satsningen avslutas.

Personligen tycker jag att det finns energi i tydliga avslut det är häftigt att få jobba med att ”checka ut” och ställa om samtidigt. Som person har jag starka drivkrafter i att få möjlighet att vara med och göra skillnad och finner lust och glädje i att trampa upp nya stigar. Jag trivs bäst i att leva med förändring som tillstånd och tror att vi alla behöver träna oss i att coacha oss själva och varandra att leva, finna glädje och trygghet i omställning.

Så nu tar jag med mig alla goda avtryck och fantastiska erfarenheter från SKL åren och laddar för nya utmaningar i min nya tjänst om utvecklingsstrateg i region Jönköping. Om någon är nyfiken att läsa mer om Ledningskraft så har jag skrivit ett ”provtänkarrum” som finns att beställa på SKL:s hemsida.”
Tack Anette för att du ville delge dina tankar i uppbrottstid!

Nyligen kom nr 4 av medlemstidningen Manualen ut, och jag hade blivit tillfrågad om att skriva ledaren denna gång. Tidningen ges ut av sektionen för Ortopedisk Manuell Terapi/OMT i samarbete med sektionerna för Mekanisk Diagnostik och Terapi/MDT och Ortopediska kirurgisk rehabilitering/OK.

IMG_2599.PNG

Ett av våra grannförbund på Vasagatan 48 Sveriges Farmaceuter har nyligen bytt ordförande. I torsdags var det dags för avtackning, då Tony Björk nyligen slutat som ordförande och Kristina Fritjofsson tillträtt. Vi tackar Tony Björk för gott samarbete och hälsar Kristina Fritjofsson välkommen!

IMG_0128.JPG

Efter en mycket intensiv höst börjar det nu dra ihop sig mot en hägrande julhelg.
Jag vill tacka alla läsare och gästbloggare för feed back och olika typer av inspel under det gångna året och passar på att önska er alla en riktigt GOD JUL!

IMG_2600.JPG