Återblick #Fysioterapi2015 och framåtblick #wcptlookforward

Det var inte helt lätt att gå ned i varv efter förra veckan, som var galet intensiv – och rolig, med genomförandet av Fysioterapi 2015. På Fysioterapeuternas kansli har vi denna vecka glatts åt och också firat tillsammans, att vi återigen kunnat genomföra ett mycket lyckat nationellt event, med också en del internationell touch. 

En av alla saker som hände under konferensen var att Neuroförbundet delade ut ett pris på 300 000kr till fysioterapeuten Marie Kierkegaard för hennes forskning kring MS. Stort grattis till Marie!

öo
För den som vill går det bra att ta del av webb-sändningar från ett antal delar av konferensen i efterhand.

Eftermälet av Fysioterapi 2015 är översvallande positivt, många medlemmar och externa gäster har återkopplat en mycket positiv upplevelse, vilket förstås är både roligt och viktigt. Ett genomgående tema på konferensen var att alla sessioner avbröts var 20:e minut för att bryta sittandet, stå upp en kort stund, och ge möjlighet till lite rörelse. Det är mycket positivt för Fysioterapeuternas varumärke att vi förknippas både med rörelse och med viljan att vi lever vår vision.

Emma Stokes, WCPTs ordförande tillförde mycket energi under konferensen. Med hennes tydliga men också ödmjuka ledarskap känns det förhoppningsfullt inför Fysioterapins fortsatta utveckling globalt. ”Ockupera inte chefs- och ledarpositionen, du har den till låns ett litet tag” var ett uttryck som jag fäste mig vid. Ett annat var ”ingen är fullkomlig, fel gör vi alla, men låt oss lära oss att säga förlåt. Och det fantastiska är att folk har stor benägenhet att förlåta”!  

Ytterligare ett tänkvärt citat som Emma lämnade, i detta fallet på sin Twitter, var detta:  

 
Denna vecka har WCPT startat ett globalt arbete med att ta fram strategier för framtiden inom fysioterapi. I sociala medier sker detta under #wcptlookforward . Ta gärna aktiv del, svara på enkäten och kom med konstruktiva förslag! Själv kommer jag att bli intervjuad av WCPT under kommande vecka, med anledning av strategiarbetet.  

  
Jag har sett tydliga tecken på att denna vecka är en lov-vecka, med mindre resenärer på tåget, men mer lov- lediga besökare i Stockholm. För egen del har det också inneburit att jag kunnat ägna lite tid åt att träffa barn och barnbarn lite mer. 

Nästa vecka blir intensiv för min del, först med olika möten i Stockholm, sedan Kvalitetsmässan i Göteborg och därefter åter till Stockholm med bl.a. möte på Socialdepartementet om nationell kompetensförsörjningsplan.

Men dessförinnan stundar en av höstens större helger och jag önskar er alla en riktigt skön Allhelgonahelg!