Fysioterapi 2015

Efter många månader och år av förberedelser är det dags att sammanfatta Fysioterapi 2015, konferensen och mässan för och med fysioterapeuter. Tre intensiva och energifyllda dagar med 1750 deltagare. Intrycken är många och här vill jag nämna några av dem.

Det var högtidligt att få dela ut Fysioterapeuternas första kvalitetspris, i samband med ett mingel torsdag kväll. Norrbackaskolan i Sundsvall blev vinnare och fick motta äran och 25 000kr. Även bästa poster på konferensen utsågs, ta gärna del av foton från mingel och utställning.
Konferensen inleddes med en fartfylld inledning av unga dansare där det inte gick att ta miste på rörelseglädjen. Se fler foton från invigningen här.

 Jag hälsade välkommen till konferensen tillsammans med Birgit Rösblad, som var huvudansvarig för arrangemanget. Jag höll sedan ett invigningstal och Emma Stokes, ordförande i WCPT höll ett anförande. Ta gärna del av hela invigningen via Youtube.

Jag ledde under onsdagen också en workshop om ledarskapets betydelse för att förnya hälso- och sjukvården och omsorgen.  Workshopen kom att handla mycket om vikten av att lära känna sig själv som ledare, men också betydelsen av att våga tänka utanför boxen, och inte minst, att låta både ledarskap och mdarbetarskap få präglas av arbetsglädje.

 

 Du kan se hela workshopen om ledarskap på Youtube.

Jag gladde mig åt att vi på konferensen hade så många engagerade deltagare, medverkande, utställare och    inbjudna gäster. Exempel på externa gäster och medverkande var Fred Hatlebrekke, som är ordförande för Norsk Fysioterapeutforbund. Han deltog aktivt i workshopen om ledarskap,

 medan Elizabeth Dean, professor i Fysioterapi från Canada, höll en uppskattad inspirationsföreläsning om levnadsvanearbetet, där hon framhöll Sverige som ett föredöme.

Maureen Bisognano, president och CEO på IHI, Boston, USA höll en inspirerande föreläsning tillsammans med utvecklingsdirektör Göran Henriks, Jönköping med temat ”What matters to you” . Ta del av presentationen här.

 Det är svårt, för att inte säga omöjligt att skildra en helhet, i ett kort blogginlägg. Med några ytterligare foton vill jag exemplifiera den utvecklingskraft som präglade dagarna, där Kvalitets- och patientsäkerhetsfrågorna med  inslag av med patientmedverka och personcentrering intog en ny position.

  
 I Dagens Medicin finns ett referat från Fysioterapi 2015 och i onsdagens tidning hade vi också en debattartikel i anslutning till Fysioterapi 2015.

 En intensiv och givande vecka är snart till ända. Jag önskar alla läsare en skön och god helg!  Själv beger jag mig från ett vackert men intensivt Stockholm till ett lugnt och rofyllt Småland.