Fortsatta framtidsdialoger i Götborg och Stockholm

Även denna vecka har framtidsdialogerna stått högt på dagordningen, och sammanlagt har Fysioterapeuterna nu haft dialog om framtidens hälso- och sjukvård med mer än 70 personer, från patientföreträdare, politiker, myndigheter, sjukvårdshuvudmän, universitet och andra professioner.

Denna vecka har vi träffat hela moderaternas grupp från Socialutskottet och fokus på det samtalet var framförallt tillgänglighet, kompetensförsörjning och patientens rätt, men också valfrihet och folkhälsa.

Cecilia Widegren, Margareta B Kjellin, Jenny Petersson, Saila Quicklund och Sofia Fölster från Moderaterna på besök hos Fysioterapeuterna

Vi genomförde också i veckan en framtidsdialog i Göteborg, med deltagare från HSO, Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen. I detta möte var fokus framförallt kunskap och samverkan utifrån patientens behov.Josefin Wallander, distriktsordförande Fysioterapeuterna Västra Götaland, Marianne Fagberg, HSO Göteborg, Daniel Bernmar (V), äldrekommunalråd, Göteborg, Lena Karlsson, Västra Götalandsregionen, Anke Samulowitz, Kunskapscentrum Jämlik Vård samt Lennart Dückow, ledamot i Fysioterapeuternas förbundsstyrelse

Nyligen fick vi ett glädjande besked att flera av de ansökningar förbundet gjort kring kroniska sjukdomar och levnadsvanearbete har tilldelats medel. Sammanlagt har Fysioterapeuterna beviljats projektmedel på mer än 3 miljoner kr för 2016.

De tio förbund inom Saco som är verksamma inom hälso- och sjukvård möts regelbundet i samverkan i ett forum benämnt Saco hälso- och sjukvård. Vid mötet hos Sveriges Farmaceuter i veckan hade vi besök av Nya apoteksmarknadsutredningen. Ta del av deras presentation här.

Avslutningsvis ett tips: Denna helg kommer det att vara mycket fokus på storevenemanget Eurovision Song Contest i Stockholm, och det kommer att röstas i mängd på olika låtar. Varför inte passa på att också lägga din röst på vem som ska bli Årets Fysioterapeut? Nu är det nämligen hög tid att nominera kandidater till Årets Fysioterapeut. Sista datum är 15 juni, men som sagt nominera gärna redan nu! Det är ett bra tillfälle att uppmärksamma en fysioterapeut eller sjukgymnast, som gjort en särskild insats!

Passar också på att önska dig en riktigt skön helg i försommargrönskan!