Sätt hållbar hälsa och arbetsmiljö högre upp på agendan! Och snart är det dags för Internationella Fysioterapins dag

Igår torsdag gjorde vi ett brett gemensamt mejlutskick från fackliga organisationer och SKL till skyddsombud, landstings- och kommundirektörer, personalchefer samt verksamhets- och förvaltningschefer inom offentlig sektor. Budskapet är att använda Sunt arbetslivs nya arbetsmiljöutbildning och tanken är att skyddsombud och chefer genomför utbildningen tillsammans. Det är dags att sätta hållbar hälsa och arbetsmiljö högre upp på agendan!

Denna vecka har det arbetats intensivt på vårt kansli med att göra de sista förändringarna i kongressdokumenten, efter förbundsstyrelsens möte förra veckan. Efter sista korrekturläsningen skickas handlingarna till tryck och sedan till kongressombuden i slutet på månaden. Anna-Karin Trixe och Peter Karlsson på kansliet korrekturläser kongresshandlingarna intensivt inför tryckning

Under onsdagseftermiddagen avtackades Mats Einerfors från sitt uppdrag som förbundsdirektör, som han avslutade 1 augusti. Mats har en lång tid bakom sig i den fackliga rörelsen, dels som ombudsman och förhandlingschef i Lärarnas Riksförbund och sedan nio år som förbundsdirektör i Fysioterapeutena. Det var många som kom till avtackningen och ville tacka för gott samarbete. Ett stort tack Mats, för ett mycket gott jobb som förbundsdirektör i Fysioterapeuterna, under nio år! Sacos ordförande Göran Arrius var en av dom som tackade Mats för gott arbete, och han passade också på att önska Fysioterapeuternas nytillträdde förbundsdirektör Helena Pepa ett särskilt lycka till. 

Nu är vi inne i höstmånaden september, även om sensommarvärmen har dröjt sig kvar. En av många händelser i september är Paralympics i Rio och där finns fysioterapi förstås med som en viktig del. Anna Granström, sjukgymnast från Jönköping är en av dom som ingår i det medicinska teamet, skriver Region Jönköpings län

Nästa vecka firas på torsdag den 8 september Internationella Fysioterapins dag. En mängd aktiviteter sker runt om i landet, läs mer här.  

Nationellt arrangeras i Stockholm ett stående seminarium om stillasittande där folkhälso- idrotts- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström inleder, följt av en forskningsdebatt med ledande fysioterapeuter och forskare. Under seminariet, som webb-sänds delas också utmärkelsen Årets Fysioterapeut ut. 

Internationella Fysioterapins dag firas på torsdag den 8 september i 113 länder. Ta chansen och ta del av någon av alla aktiviteter som genomförs. Eller kanske bara fira genom att göra något litet extra på din arbetsplats. Håll gärna koll på Fysioterapeuternas hemsida. Tillsammans, så mycket roligare!

Trevlig helg!