En vecka av firande

Igår torsdag firades Internationella Fysioterapins dag runt om i världen, i 113 länder. I Sverige ordnades aktiviteter runt om i landet. Anledningen till att detta firas varje år 8 september är att vår världsorganisation WCPT bildades den 8 september 1951. Då var det 11 grundare, varav Sverige var ett av länderna. Idag består världsfederationen av 113 medlemsländer.

Via Fysioterapeuternas hemsida kan du ta del av aktiviteter, rapporter, seminarier och foton från dagen.


För min egen del har den gångna veckan varit lite annorlunda. Jag har varit ledig ett par dagar för att fira 60 år. Därefter deltog jag i en konferens under onsdagen och i går torsdag började jag dagen med att medverka i Fysioterapins dag i Linköping. Därefter tåg till Stockholm och ett stående seminarium om stillasittande, där vi hade lyckats få med folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström som talare och också ledande forskare inom fysioterapin som debatterade stillasittande och fysisk aktivitet. Du kan se hela seminariet i efterhand via hemsidan.

Seminariet var också ett sätt att fira min 60-årsdag ”jobbmässigt” och jag gladdes mycket åt att vänner, kollegor och samarbetspartners hade möjlighet att delta. Ett stort tack för all uppvaktning och till alla som kom och bidrog genom att delta!

I samband med seminariet fick jag möjligheten att dela ut utmärkelsen Årets fysioterapeut, som i år tilldelades Maria Landén Ludvigsson. Stort grattis Maria!  Läs mer om utmärkelsen här.

Skickar med en glimt från tidig torsdagsmorgon i Linköping också, där distriktsordförande Mikael Hjerne hälsade välkommen och Charlotte Wåhlin just skulle börja tala, när jag lämnade för att hinna till tåget.


Under onsdagen deltog och medverkade jag tillsammans med förbundsdirektör Helena Pepa i konferensen Utvecklingskraft i Jönköping. Denna årliga konferens innehåller alltid intressanta och lärorika pass. I år var t.ex. Maureen Bisognano från IHI, statssekreterare Agneta Karlsson och författaren och läkaren Karin Wahlberg som medverkande. 

Helena Pepa och jag redogjorde för hur Fysioterapeuternas framtidsdialog genomförts och fick också möjlighet att genomföra en dialog kring ämnet ”rätt använd kompetens”. 


Nu passar jag på att återgå till några dagars ledighet, ser fram mot att få fortsätta 60-årsfirande i helgen tillsammans med familj, barn och barnbarn.

Trevlig helg!