Hur länge ska patienterna behöva vänta?

Hur länge ska patienterna behöva vänta på en jämlik rehabilitering av hög kvalitet?  Den frågan är i fokus i ett nytt poddavsnitt idag med Acko Ankarberg Johansson (KD), ordförande i socialutskottet i riksdagen. Lyssna på vårt samtal och Ackos tankar om hur rehabiliteringen ska komma högre upp på agendan. Acko berättar också om hur hennes egen erfarenhet av att vara patient har ökat förståelsen för hur viktigt det är med god rehabilitering och skickar med en hälsning till alla fysioterapeuter och sjukgymnaster i Sverige. 


Brister vårdkedjan för gravida?

Det är temat för Fysioterapeuternas webb-seminarium den 30/6. Vi skulle ha haft samma tema för vårt seminarium under Almedalsveckan, men eftersom Almedalsveckan är inställd pga corona-pandemin sänder vi detta seminarium på webben  i stället. Missa inte detta angelägna ämne!

Nu står den svenska midsommaren för dörren. Men det blir inte som vanligt. Corona-pandemin hänger tungt över oss fortfarande. Även om reserestriktionerna har lättats upp så kvarstår tydligt rekommendationerna om att hålla fysisk distans, att tvätta händerna, att stanna hemma vid minsta symtom. Det handlar om att tillsammans ta ansvar för varandra.

Jag kan känna oro för att många nu kan känna att det är fritt fram. Därför vill jag när jag önskar er alla en glad midsommar också skicka med en hälsning: Vi måste fortsätta hålla i och hålla ut för att begränsa smittspridningen och ge hälso- och sjukvården och omsorgen förutsättningar att klara av sitt svåra uppdrag.

Glad midsommar!