Träff med Hjärtuppropets ambassadörer och Hjärtvänliga partner

Igår arrangerade Hjärtuppropet sitt första gemensamma seminarium med Hjärtuppropets ambassadörer och Hjärtvänliga partners och det genomfördes i Stockholm ombord på m/s Molly med en fin båttur på Mälaren i strålande försommarväder.

Det blev en kraftsamling för att fortsätta arbetet med att rädda fler liv i samband med hjärtstopp. Flera av Hjärtuppropets ambassadörer medverkade och ett antal Hjärtvänliga partners berättade om sitt engagerade arbete för ett mer Hjärtsäkert samhälle.

Therese Djärv, ordförande i Svenska HLR-rådet och professor på Karolinska Universitetssjukhuset höll en uppskattad inspirationsföreläsning.


Annmargreth och jag bidrog med vår berättelse om hur jag blev räddad tillbaks till livet efter mitt hjärtstopp i september 2017 och vårt arbete med att bidra till ett mer hjärtvänligt samhälle. Ta gärna del av vår presentation här http://stefanjutterdal.se/wp-content/uploads/2024/05/Hjartuppropet_240520_StefanJutterdal_AnnmargrethKvarnefors.pdf


Kristina Alsér, också ambassadör för Hjärtuppropet, berättade den dramatiska berättelsen om hur det gick till när hon räddade livet på sin man Janne i augusti 2017, en vecka innan jag fick mitt hjärtstopp.


Det blev också tillfälle till trevligt umgänge och många samtal med våra hjärtvänliga partners om deras stora engagemang för att bidra till ett mer hjärtvänligt samhälle. Och självklart avrundades kvällen med ett klassiskt quiz á la Staffan Lindeborg, med fokus på sport och hjärtstopp.

Budskapet från mig och Kristina: Lär dig HLR, bli Sms-livräddare och registrera och flytta ut din hjärtstartare

Uppdatering:
David Lagerrcrantz, en av ambassadörerna för Hjärtuppropet som var med på seminariet i Stockholm skrev en berörande och välskriven krönika om hjärtstopp i Expressen 240526. Läs gärna här https://www.expressen.se/kronikorer/david-lagercrantz/minnet-fran-stjarnorna–pa-slottet-fick-ny-mening/

https://www.expressen.se/kronikorer/david-lagercrantz/minnet-fran-stjarnorna–pa-slottet-fick-ny-mening/