Hembygdsföreningen på besök vid Kvarnen i Lagmanskvarn

I onsdags 22/5 hade vi besök vid kvarnen av Hembygdsföreningen Oskarshamn-Döderhult. Det blev en fin försommarkväll med välkomsthälsning av hembygdsföreningens ordförande Kerstin Åverling, följt av en kort historisk beskrivning av oss om kvarnen från 1300-talet fram till nutid.

Ca 45 personer hade sökt sig till Lagmanskvarn denna soliga majkväll och besökarna fick också gå en tipspromenad till Lammhultesjön och runt kvarndammen. Därefter var det guidning i kvarnen innan det var dags för fika i gröngräset.

Vi fick också ta del av olika berättelser från deltagarna om egen erfarenhet från tidigare kvarnbesök.

För den som är intresserad finns en hemsida med en del ytterligare information om kvarnen och dess historia http://stefanjutterdal.se/2024/05/18/kvarnen-i-lagmanskvarn-med-anor-fran-1300-talet/