En utmärkt chans

20130913-150057.jpg
I onsdags fick vi en debattartikel införd i Dagens Medicin. Jag har tillsammans med företrädare för två av våra större patientorganisationer, Reumatikerförbundet och Riksförbundet Hjärt Lung skrivit denna artikel. I debattartikeln konstaterar vi att en ökad satsning på fysioterapi i regeringens budget skulle bidra till både bättre liv för människor, bättre vårdkvalitet för patienter och samtidigt lägre kostnader för samhället. Ett vinna-vinna koncept, och jag skulle, om jag vore ansvarig minister, se det som en möjlighet. Satsa pengar på fysioterapi i höstbudgeten Göran Hägglund!
Rubriken på debattartikeln blev bra, men jag funderar ibland på varför foton på fysioterapi så ofta visar på passiva behandlingar-se ovan.
Tycker att denna symbolen på Dagens Medicins Facebook-version är mycket bättre

20130913-151228.jpg

Stor uppmärksamhet kring Sjukgymnastikens dag
Internationella Sjukgymnastikens dag den 8 september uppmärksammades runt om i världen, och också i vårt land. Sjukgymnasters engagemang och kunskap väckte stor uppmärksamhet i media En debattartikel, skriven av mig och respektive distriktsordförande i LSR fick också bra genomslag

20130913-152218.jpg
Sensommar
Efter mycket resande och en intensiv period sedan sommarsemestern, tog vi ett par sköna semesterdagar i Stockholms skärgård i början av veckan, i ett fantastiskt sensommarväder, med strålande sol och rena sommarvärmen.

En kväll till minnet av Anna Lindh. ”Människor kan mördas, men inte deras idéer”

Fick också möjlighet att under onsdagskvällen uppleva en väldigt fin tillställning i Kungsträdgården, där människor över block- och partigränser enades, dels till minnet av Anna Lindh, men också för gemensam fortsatt kraftsamling för fred och frihet. Detta i kombination med fantastiska artister, som alla hyllade minnet av Anna Lindh, gjorde att blev det en magiskt vacker kväll i Kungsträdgården. Sommarvärmen kröp inombords, kvällen ville inte riktigt ta slut och det kändes hoppfullt

20130913-162100.jpg


Lokalt självstyre 150 år

Företrädare för alla kommuner och landsting i Sverige samlades på torsdagskvällen i arrangemang av SKL till ett 150-årsjubiléum i Stockholms stadshus. Fackliga organisationer fanns också med bland de särskilt inbjudna, liksom kungen och drottningen. Det lokala självstyret har en alldeles egen historia i vårt land, och utgör en viktig bas för det svenska samhället. Och det fackliga arbetet har hela tiden varit en betydelsefull del i samhällsutvecklingen, något som är viktigt att föra vidare i dagens samhälle och i framtidens.

20130913-162305.jpg