Umeå, arbetsmiljö och säker vård, Riksrevisionen och Change Day

20140313-092020.jpg
Började denna vecka med en intensiv och givande dag i ett vårvintrigt Umeå, där Fysioterapeuternas distriktsstyrelse med ordförande Marita Lindqvist och förhandlingsråd Kajsa Hedin i spetsen hade ordnat ett mycket bra program. Vi fick möjlighet att presentera förbundets arbete för ansvariga landstingspolitiker – ta del av presentationen här – och hade också en bra diskussion med politikerna. Senare på dagen hade jag givande samtal med medlemmar vid ett välbesökt medlemsmöte, där vi ventilerade många aktuella frågeställningar.

20140313-094050.jpg
I tisdags var jag moderator på en viktig konferens om hur arbetsmiljö och patientsäkerhet hänger ihop. Konferensen arrangerades av SKL och flera fackförbund tillsammans och var välbesökt. Mita Danielsson föreläste om vikten av ökad samverkan mellan medarbetarenkät och patientsäkerhetskulturmätningar.

20140313-102852.jpg
Riksrevisionen var på besök hos oss på Fysioterapeuterna i veckan. Det handlar om en granskning av tillgänglighet och valfrihet i primärvården där Riksrevisonen vill inhämta synpunkter från oss som förbund och också via fokusgrupper med sjukgymnaster och fysioterapeuter.

Hälso- och sjukvård är en av de viktigaste branscherna som finns. Hälsa, liv och död är frågor som är så viktiga för oss människor. Och trots att vi i Sverige har en mycket bra hälso- och sjukvård, så finns det många, många förbättringsområden.
Vill du vara med och förbättra svensk hälso- och sjukvård och omsorg? Ta chansen via Change Day och lämna ditt löfte om vad du vill och kan bidra med! Eller spana in redan lämnade löften, gilla och joina. I sociala medier hittar du Change Day under hashtagen #changedayse. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

20140313-114100.jpg

Denna vecka har vädermässigt varit en exposé i vårens märkliga brytningstid. Föregående helg innehöll såväl långa härliga cykelturer, fika vid havet, strålande sol och en explosion av vårblommor. I måndags var det sol, men mycket blåst och fortfarande snö i Umeå, och stora delar av Bottenviken isbelagd. I Stockholm rena vårvädret med strålande sol, och så nu i slutet av veckan är det nånting mellan vår- och försommarvärme i Småland. Svårt att tro på prognoser om snö o kyla igen. Våren är fantastisk!

20140314-073853.jpg