Förberedelser inför Almedalen

20140613-121658-44218633.jpg
Juni månad är en speciell månad. Den svenska sommaren är som vackrast, och på väg till jobbet möter man finklädda barn och föräldrar på väg till skolavslutningar. På väg hem från kontoret är Stockholms gator överfulla av njutande människor i somriga miljöer med ett skönt och befriande sorl från människor som njuter. Samtidigt som det är som vackrast, så tenderar det också att kännas överfullt i kalendrarna för många. Det där sista, som bara måste göras, innan det är dags för semester. För egen del handlar det just nu om många förberedande möten inför Almedalen och faktiskt också inför hösten. 20140612-172704-62824567.jpg
Vi satsar från Fysioterapeuterna stort på Almedalen i år och anordnar tre seminarier. Fysioterapi är kostnadseffektivt, många gånger förstahandsalternativ och är därför bättre åtgärder för patienterna. Detta lyfts särskilt fram under Fysioterapeuternas seminarier

I veckan som gått har jag också deltagit i ett professionsöverskridande möte tillsammans med forskare från Leading Healtcare. Vi kommer under det kommande året att tillsammans med bl.a. Vårdförbundet, SFAM och SYLF delta i ett arbete med syfte att förbättra styrning och ledning av hälso- och sjukvården.

Vi har också haft möte med den vårdvalsstrategiska gruppen i förbundet denna vecka. Arbetet efter sommaren kommer att fokusera på att inleda arbetet med att uppdatera förbundets policy kring vårdvalsfrågor och ta fram adekvat stöd till förbundets lokala nivå.

Som sagt, också planeringen inför hösten är på gång. Ett tips på ett seminarium väl värt att boka in i kalendern är detta

20140613-103214-37934106.jpg
Svenskt Forum för Vårdkvalitet SFV anordnar varje år intressanta workshops och seminarier. Fysioterapeuterna är en av flera organisationer som är delaktiga i SFV.

Och så är vi inne i en månad av fotboll. VM i Brasilien har bara börjat, och redan känns det som om fotboll kommer att vara samtalsämnet många, många dagar framöver. Själv såg jag Brasilien vinna inledningsmatchen med läktare som kokade av stolta hemmasupportrar. Mycket gult och blått – men Sverige fattas. Saknar verkligen Sveriges deltagande i detta VM, men ser ändå fram mot många fina fotbollsstunder.

20140613-122228-44548134.jpg