Almedalen har startat

Fullsatt färja från Oskarshamn till Visby. Sol och vind på Gotland. Allt är precis som det ska vara när Almedalsveckan börjar. Första dagen var Liberalernas dag, och i en  debattartikel i Svenska Dagbladet slog Jan Björklund och Anna Starbrink an tonen, att Liberalerna vill fokusera på hälso- och sjukvårdens utveckling och en satsning på digitaliseringen. Intressant att  en partiledare lyfter just vårdfrågor till en så viktig  fråga.

I en annat inlägg i Svenska Dagbladet annonserar ansvarig minister Gabriel Wikström en spännande satsning på ledarskapet i hälso- och sjukvården, ett mycket viktigt område. Roligt att veckan inleds med att fokus på hälso – och sjukvårdsfrågor.

Denna första dag i Almedalen var också resdag för många. Jag  cyklade till färjan i förmiddags tillsammans med förbundsstyrelseledamot Mikael Hjerne.


Efter inkvartering var det dags för en mötesplats för många inom hälso- och sjukvården, Vårdförbindets mingel i TCO-parken. Solen sken denna första dag på Almedalsveckan, och till något möte blev det en glass i solen.

I TCO-parken stötte jag lämpligt nog ihop med TCO:s ordförande Eva Nordmark, som vanligt entusiastisk och energifylld.


I morgon väntar en fulltecknad dag, som bl.a. innehåller ett seminarium som Fysioterapeuterna arrangerar, och ett mingel, som vi arrangerar tillsammans med andra Saco- förbund,  läs gärna mera här. 

Nu dags att sova några timmar innan ny dag i vackra Visby!