Mjukstart? 

Så är vi igång igen. En skön sommar med välbehövlig vila och återhämtning övergick snabbt i ordinarie veckoschema, med pendlande, frekventa tågresor och möten av olika slag.

Redan i måndags sammanträdde Fysioterapeuternas arbetsutskott, med ärenden inför  den kommande hösten i allmänhet och inför nästa veckas förbundsstyrelse i synnerhet. I veckan hade vi också ett spännande besök av utredare från Myndigheten för Vård- och omsorgsanalys, som arbetar med ett regeringsuppdrag om ledarskap. I arbetsutskottet (t.v.) ingår förutom jag själv också Cecilia Winberg och Mikael Hjerne (båda deltog per telefon) samt Helena Pepa och Caroline Agrell. I mötet med Vårdanalys (t.h.) deltog Helena Pepa och jag från Fysioterapeuterna samt Kajsa Westling och Isabelle Carnlöf från Vårdanalys. 

I veckan presenterades vilka som är nominerade till Årets fysioterapeut. att bli uppmärksammad och nominerad är i sig en stor ära. Grattis till alla som är nominerade! Juryn sammanträder nästa vecka och den 8 september, på Internationella Fysioterapins dag presenteras vem som fått årets utmärkelse och prissumman på 25 000 kr.

Förra fredagen publicerades en debattartikel i DN om en stärkt primärvård och i veckan har det kommit två repliker, varav en från Fysioterapeuterna (läs mer här).

Idag fredag eftermiddag är jag som facklig ordförande tillsammans med kollegor och sannolikt många, många andra inbjudna till Rosenbad för att delta i statsminister Stefan Löfvéns 60-årsfirande, vilket får avsluta en första arbetsvecka i Stockholm efter semestern.

Mjukstart? Tveksamt. Nu är vi igång igen.

Avslutar denna första veckoblogg efter semestern med en stämningsbild från en ljuvlig augustikväll vid havet för någon vecka sedan. Låt oss hjälpas åt att hålla sommaren kvar ett tag till!

Ha en skön helg!