Känner du årets brobyggare?

I veckan lanserades ett nytt pris för att hylla samarbete, Årets brobyggare i svensk hälso- och sjukvård. Initiativtagare är Dagens Medicin tillsammans med ett antal fack- och professionsförbund, bl.a. Fysioterapeuterna. Känns inspirerande och roligt och jag känner mig stolt över att vi som förbund medverkar i detta. Vem vill du nominera till Årets brobyggare? Läs mer om detta och nominera här. 

I onsdags hade vi besök på kansliet av ett gäng förtroendevalda som nyligen påbörjat sina uppdrag som förhandlingsråd i olika delar av landet. Inspirerande och hoppfullt med detta lokala fackliga engagemang, som ju är själva basen i det fackliga arbetet. Förhandlingschef Torbjörn Bidebo (stående) och jag tillsammans med Magnus Andersson, Uppsala, Helena Öhman, Blekinge, Tomas Airio, Stockholm, Rebecca Tornarp, Stockholm och Mattias Pettersson, Uppsala

Under onsdagen träffade vi från förbundet två utredningar, Charlotte Chruzander deltog i ett möte med Välfärdsteknikutredningen   och jag och Caroline Agrell träffade Elevhälsoutredningen tillsammans med Sveriges Arbetsterapeuter och Svenska Logopedförbundet. Vid mötet med regeringens utredare Kerstin Hultgren poängterade vi vikten av prevention och behovet av arbetsterapeuter, logopeder och fysioterapeuter i elevhälsan.

Torsdagen ägnades åt ett heldagssammanträde med Sacos styrelse, med viktiga frågor kring bl.a. LAS, Agenda 2030 och fastighetsfrågor på dagordningen.

Tillsammans med SKL och ett antal fackliga ledare från Välfärdsrådet hade vi igår torsdag också en debattartikel i Dagens Samhälle om digitaliseringens möjligheter

Som vanligt många intryck efter en vecka som gått fort. De kommande två veckorna jobbar jag halva veckor, eftersom det är sportlov och barnbarnen har sportlov i omgångar, så därför blir bloggandet mer oregelbundet.

Nu är snart helgen här, låt oss ta vara på den. Trevlig helg!