25-årsjubileum med MDT, förbundsstyrelse på Bosön och hälsoresa #fysioframtid

Idag fredag förmiddag har jag invigt Svenska McKenzieinstitutets och MDT-sektionens 25-årsjubileumskonferens i Västerås. Ca 160 deltagare hade samlats och kunde se fram mot två dagar med kvalificerat internationellt program, men också årsmöte, mingel och jubileumsfirande. 
Gunilla Limbäck Svensson, ordförande i MDT-sektionen inledde konferensen, och jag höll ett öppningstal. Anne Söderlund, professor, (nere t.v) Mälardalens högskola var också en av de som medverkande i inledningen. 

Tisdag och onsdags träffades förbundsstyrelsen till tvådagarsmöte på vackra Bosön på Lidingö. Bland beslutspunkterna fanns bolagsstämma för Fysioterapeuterna Service AB, där Marie Granberg utsågs till ny styrelseordförande efter avgående Lennart Dückhow. Andra beslutsärenden var bl.a. beslut om direktiv för att ta fram en strategi och rapport inom området eHälsa. Också  direktiv för att ta fram en rapport för den pågående hälsoresan beslutades. Planen är att rapporten om hälsoresan ska vara klar i mitten av juni, och att vi ska kunna lägga ett särskilt initiativ innan Almedalsveckan.
Förbundsstyrelsen fick också en redovisning av förbundets pågående levnadsvanearbete, där vi sedan flera år tillbaka bedriver ett intensivt arbete, med projektfinansiering från Socialstyrelsen och med Raija Lenne som skicklig projektledare.

Förbundsstyrelsen gästades också av Saco studentråd, där tidigare ordföranden Kristin Öster och nytillträdde ordföranden Malin Påhls gav inspirerande glimtar från sina respektive erfarenheter av hur det kan vara att ha ett nationellt förtroendeuppdrag. Deras medverkan blev mycket uppskattad.

Vi ägnade oss också åt en del teambuilding, t.ex. i form av att pröva på rullstolsbasket, med allt vad det kan innebära av behov av ett gott lagarbete.Överst förbundsstyrelsen i teambildande rullstolsbasket på Bosön. Nere t.v. Raija Lenne, som presenterar levnadsvanearbetet och nere t.h. berättar Kristin Öster och Malin Påhls om sina erfarenheter av att arbeta som förtroendevald på nationell nivå.


Under torsdagen var det dags för en ny dialog och hälsoresa utifrån Fysioterapeuternas vision. Läs mer om Fysioterapeuternas hälsoresa här. Denna gång blev det mer rörelse än vanligt, kolla på Fysioterapeuternas Facebook.

På fotot: jag själv, Charlotte Chruzander, Fysioterapeuterna, Pär Ånell, Svenska Skolidrottsförbundet, Christina Kennedy, Dagens Medicin, Sara Riggare, spetspatient, Jesper Olsson, eHälso-myndigheten, via länk och Staffan Arvidsson, Vinnvård. Foto: Frida Eriksson, Fysioterapeuterna.

Veckan har i Stockholmstrakten innehållit både enastående varmt och skönt vårväder och en tydlig eftersläng av vinterväder, med snö och kyla. Jag föredrar att ta med ett foto med vårkänsla, taget på Djurgårdsfärjan i måndags kväll. Trevlig helg!