Måndag i Almedalen-Rörelselyftet

Måndag och full fart på Almedalsveckan. I morse samlades gänget från Fysioterapeuterna och gick igenom dagens upplägg, som bl.a. innehöll Fysioterapeuternas seminarium med tema Tre lyft för Sverige -så skapar vi hälsosam liv i rörelse för alla och mingel med Saco hälso- och sjukvård som arrangör.

Seminariet blev lyckat, välbesökt och rörligt och lotsades skickligt framåt av dagens moderator Marita Lindqvist. Läs mer om seminariet och se delar av seminariet i efterhand på Fysioterapeuternas hemsida, klicka här. Tack alla paneldeltagare och tack till den engagerade  publiken!

Tillsammans med en rad andra Saco-förbund från Saco hälso- och sjukvård arrangerade vi under måndagskvällen ett välbesökt mingel kring ämnet Hållbar hälsa. Socialförsäkringsminister och t.f. Sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) samt vice partiledare Jakob Forsmed (KD) intervjuades på temat hållbar hälsa under minglet, liksom Sacos ordförande Göran Arrius.


Under dagen hann jag också med att besöka en rad seminarier och mingel. Ett intressant seminarium var Vårdförbundets om Framtidens vård.

Jag hann också med en annorlunda upplevelse, i form av ett samtal i Samtalssoffan, om jämlik och digitaliserad hälsa, tillsammans med Heidi Stensmyren, Läkarförbundet och Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer. Kul med ett nytt grepp och med samverkan över förbundsgränserna! Samtalet kommer att sammanfattas i en podcast senare.

En intensiv men lyckad måndag är till ända. Tack för all planering av seminarie och mingel, en förmån och en stor arbetsglädje att få vara ledare i Fysioterapeuternas gäng. God natt Visby!