”Nice to shake your hand again Stefan”

Denna vecka före påsk blev en något kortare, men inte desto mindre innehållsrik arbetsvecka med bland annat stimulerande verksamhetsbesök, samling för friska arbetsplatser hos socialministern och samtal kring co-production med Paul Batalden från Dartmouth Medical School.

Tisdagen ägnade jag tillsammans med Helena Conning åt ett intressant verksamhetsbesök på Västmanlands sjukhus i Västerås. Vi träffade rehabverksamheten och fick tillfälle till samtal med medlemmar och att följa med på behandlingar. Under eftermiddagen träffade vi den politiska ledningen och förvaltningsledningen för Region Västmanland för samtal om framtidens hälso- och sjukvård, om rörelselyftet och om hur fysioterapeuter kan bidra till nya möjligheter. Tack för en mycket stimulerande dag med goda samtal!

Verksamhetsbesök på Västmanlands sjukhus med möte med kollegor inom ortopedrehabilitering och hjärtrehabilitering. Nere t.h. träffar vi regionråden i Region Västmanland tillsammans med Helena Åström Persson och Therese Olsson från distriktsstyrelsen i Västmanland.

 

I tisdags var parterna inom landstingskommunal sektor inbjudna till socialminister Annika Strandhäll angående pågående arbete kring Friska arbetsplatser. Bakgrunden är den avsiktsförklaring som parterna slöt i augusti 2016. På mötet på socialdepartementet redovisades hur arbetet fortskrider och vilka utmaningar som finns.

Socialminister Annika Strandhäll samt representanter från SKL och fackliga organisationer deltog på mötet.

Igår onsdag var vi inbjudna till nätverket ICoHN, International Coproduction of Health Network. Det blev spännande samtal kring vad coproduction egentligen är, och hur konceptet kan vidareutvecklas. Paul Batalden, professor emeritus vid Dartmouth Medical School och Jönköping Academy, presenterade bakgrund och tankar kring coproduction på mötet, där representanter för Sveriges läkarförbund, Sveriges Arbetsterapeuter och Fysioterapeuterna deltog.

För egen del har jag sedan många år en god kontakt med Paul Batalden och det var med stor värme vi möttes igen. Det har blivit ett före och ett efter mitt hjärtstopp i september 2017. Första gången jag möter personer som jag inte sett sedan hjärtstoppet, så är det en alldeles speciell upplevelse och en känsla av livets förgänglighet tränger sig på. När vi sågs igår morse så tryckte Paul Batalden min hand länge och sa. ”Nice to shake your hand again Stefan”. Det påminner mig återigen om, ett halvår efter hjärtstoppet, att varje dag är en gåva!

Representanter från ICoHN och inbjudna fackliga organisationer på mötet. Till höger jag och Paul Batalden

Önskar er alla en riktigt Glad Påsk och passar på att skicka med några spår av våren, som vi alla nu längtar efter!