Tre lyft för Sverige

Det närmar sig val och det märks på den politiska debatten. Fysioterapeuternas bidrag är Tre lyft för Sverige. Rapporten Tre lyft för Sverige – är förbundets initiativ för ett hälsosammare Sverige för alla. Rapporten fokuserar på tre rörelselyft för barn och unga, ett för arbetslivet och ett för äldre. Rapporten utgör förbundets valmanifest för 2018.

Just nu laddar vi för fullt inför årets Almedalsvecka, där vi är väl representerade genom förbundsstyrelsen. Under veckan kommer vi att ha ett alldeles särskilt fokus på ett hållbart arbetsliv vilket bland annat märks i tisdagens evenemang där vi lyfter den livsviktiga och högaktuella frågan: Hur får vi till ett hälsosamt och hållbart arbetsliv?

Vi ordnar också ett evenemang tillsammans med Sveriges Arbetsterapeuter och Svensk Sjuksköterskeförening där vi diskuterar hur vi kan få till ett bra liv för äldre.

Det är som vanligt en fullspäckad vecka och vi deltar i många andra aktiviteter förutom de som vi själva anordnar. Läs mer om Fysioterapeuterna i Almedalen här och lyssna på min videohälsning här . Välkommen till våra evenemang i Visby!

Varje år utses Årets fysioterapeut och i veckan presenterades de tre, utvalda av juryn från sammanlagt 12 nominerade, som nu har möjlighet att bli Årets fysioterapeut 2018. Grattis till alla nominerade och ett särskilt grattis till dessa tre som gått vidare i processen!

I måndags sammanträdde Sacos styrelse för sista gången denna terminen. Mitt första halvår i Sacos styrelse har varit lärorikt och intressant, alltid samhällsaktuella frågor och ett bra arbetsklimat i styrelsen. Vid detta sammanträde fick vi besök av socialminister Annika Strandhäll, och vi fick ett bra samtal om viktiga välfärdsfrågor. Dessutom lite uppladdning inför måndagens VM-match mellan Sverige-Sydkorea, eftersom Annika Strandhäll också är Sveriges idrottsminister.

Och mer fotboll lär det bli de närmaste veckorna framöver, själv ser jag fram med spänning fram mot Sverige-Tyskland på midsommardagens kväll.

Önskar nu er alla en riktigt skön midsommar!