Kompetensutveckling, MAKRO och många goda möten

Ännu en intensiv arbetsvecka går mot sitt slut. För min egen del har det varit ovanligt många och goda möten, några av dem är med här i blogginlägget.

I måndags arrangerades en viktig dag om Karriär och kompetensutveckling Under dagen fick vi många exempel på hur viktigt det är att medarbetare får självklar möjlighet till kompetensutveckling och att det finns möjlighet att göra karriär i sin profession- oavsett vilken profession man har.

Anna Nergårdh slog an tonen: Vi vet att vi på sikt kommer att ha en annan typ av hälso- och sjukvård och det gäller att ha det för ögonen. ”En god kompetensutveckling och kompetenta medarbetare är en förutsättning för framtidens hälso- och sjukvård.” Så därför behövs det nu handling, för att det ska bli självklart att erbjuda tillräckligt bra kompetensutveckling. Det är viktigt för dom som vi är till för, patienter och närstående och för alla medarbetare. Och det ska vara möjligt att göra karriär i sin profession! Tack alla för en bra och intressant dag!

Tisdag och onsdag arrangerade Saco för tredje gången samhällsekonomiskt forum MAKRO, som var välbesökt,. Programmet var intressant och innehöll spännande föredrag och djupa diskussioner om välfärd, finansiering och ojämlikhet på Sveriges viktigaste samhällsekonomiska forum. Bland talarna fanns Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson och finansminister Magdalena Andersson (S). Ta del av talarpresentationer från MAKRO här.

I övrigt har veckan innehållit många möten av olika slag, dels av facklig karaktär med pågående förhandlingsarbete, dels av professionskaraktär, t.ex. Nationellt råd för eHälsa och generellt påverkansarbete. Att bygga goda förtroendefulla relationer med samverkansparter är viktigt och ibland underskattat.

Ett glatt gäng förbundsordförande på Makro, möte med Kristina Nilsson (S), vice ordförande Socialutskottet och avtackning av Hans Karlsson, som slutar som direktör för SKLs avdelning för vård och omsorg. 

Jag har under veckan också med intresse följt rapporteringen från det globala mötet om hälsa i Astana, Kazakstan där bland annat vår världsorganisation WCPT deltog. Läs gärna mer om Astana-mötet i dagsfärskt blogginlägg från Anna NergårdhJonathon Kruger, CEO på WCPT sammanstrålade med Sveriges socialminister Annika Strandhäll i Astana, och twittrade om det och Fysioterapeuterna. Bra synergier!

Nu är det snart dags att ta helg, och i helgen ställa om klockan till vintertid. Nästa vecka tar jag semester, som jag ska tillbringa bland bland nedsinglande löv i stora skaror och tillsammans med barn och barnbarn. Trevlig helg!