Viktiga beslut för framtiden på Fysioterapeuternas kongress

Under helgen som gick genomfördes Fysioterapeuternas kongress. På grund av pandemin blev det för första gången en digital kongress och det känns oerhört skönt att det verkligen gick att genomföra kongressen digitalt och att konstatera att demokratin fungerade, även digitalt.

Kongressen fattade en rad viktiga beslut. Bl.a. togs beslut att Agenda 2030 och  FNs Barnkonvention ska beaktas i hela förbundets verksamhet, ett viktigt beslut för en mer hållbar utveckling. Läs mer här om besluten på kongressen.

Under kongressen var det också dags för mig att lämna över ordförandeklubban i Fysioterapeuterna till min efterträdare Cecilia Winberg som tillträder som förbundsordförande den 1 januari. Stort och varmt lycka till Cecilia och till hela den nyvalda förbundsstyrelsen! 

Så här flera dagar efteråt känner jag mig fortfarande lite omtumlad och tagen av väldigt intensiva dagar med en fantastiskt inspirerande kongress och också för en rörande och fin avtackning vid kongressens slut.

Stort och varmt tack till alla kongressdeltagare och till alla er som jobbat stenhårt med att förbereda denna digitala kongress. Och ett stort tack till vårt enastående kongresspresidium med Freddy Grip och Erica Sandberg i spetsen, som skickligt lotsade oss igenom vår första digitala kongress.

Om du i efterhand vill ta del av invigningen av kongressen, talen från våra gästtalare eller nyvalda ordförandens Cecilia Winbergs linjetal så hittar du det här på fysioterapeuterna.se/kongress2020.

Varmt tack till alla gästtalare och tack för alla fina och varma vänskapshälsningar från många ordförandekollegor i Sverige och från flera andra länder. Uppskattas mycket!

I slutet av kongressen var det så dags att lämna över stafettpinnen i form av ordförandeklubban. Tack för en fin och varm avtackning. Ta del av Cecilia Winbergs tal till mig här. Du kan ta del av mitt avslutningstal på kongressen här

 

Idag publiceras avsnitt 30 av Fysioterapeuternas podd ”En podd i rörelse”  där Cecilia Winberg samtalar med masterstudenten och fysioterapeut Dimitrios Stathopoulos från Grekland som går masterprogrammet i Medical Science vid Lunds universitet. Samtalet handlar om masterprogrammet, men också hur den fyraåriga utbildningen i Grekland ser ut för att bli fysioterapeut. Dimitrios berättar att fysioterapeuter i Grekland inte har samma självständiga yrkesroll som i Sverige. (Samtalet sker på engelska)

Trevlig lyssning och en trevlig helg önskar jag er alla!