Hjärtvänliga Björkö ❤️

Igår deltog vi på Hjärtvänliga Björkö, ett föredömligt initiativ för att göra Björkö i Göteborgs norra skärgård till en hjärtsäker plats att leva på och besöka https://www.bjorkomusicsociety.com/hjartvanliga-bjorko.

Redan nu finns många på ön som är utbildade i hjärt-lungräddning (HLR) och planen är att minst 10% av öns ca 1500 invånare ska vara HLR-utbildade. Det finns idag sex registrerade hjärtstartare på ön, varav fem är tillgängliga dygnet runt https://www.hjartstartarregistret.se/#/.
Ett gott exempel!

Vi har sedan flera år ett samarbete med Jonas Fagerson på Björkö, som bistår oss med det tekniska till vår podd ”Mina Samtal”. Igår invigdes i samarbete med de lokala arrangörerna och Hjärtuppropet en ny hjärtstartare, perfekt placerad utanför öns Ica Nära-butik.


Under hela dagen pågick utbildning i HLR och på eftermiddagen blev det samling i klubbhuset, med trivsamt umgänge och livemusik från scenen. Därefter var det vår tur, där Annmargreth och jag delade vår berättelse från mitt hjärtstopp på Bornholm 2017.

Därefter var det dags för mig att köra en livepodd från scenen, där jag hade två gäster, David Fredman, medgrundare och driftansvarig för Sms-livräddare och Matilda Frisk Torell, hjärtläkare på Sahlgrenska som forskar och skriver sin avhandling om idrottsrelaterade hjärtstopp och plötslig hjärtdöd hos unga. 

Både vårt föredrag och poddinspelningarna liksom fler foton från evenemanget kommer att publiceras framöver, och detta var också första tillfället då vi fick möjlighet att spela in både podd- och videoversion.

Poddinspelning med David Fredman
Med Matilda Frisk Torell på scen.
Lokala musiker från BMS skapade fin stämning på klubben

Stort tack till Jonas Fagerson och övriga arrangörer för ett jättefint arrangemang och en viktig dag för ett mer hjärtvänligt samhälle! Stort tack också till David Fredman och Matilda Frisk Torell för att ni ville medverka i Mina Samtal.