Internationella Fysioterapins Dag 8 september

Idag den 8 september firas Internationella Fysioterapins Dag världen över.  

  Här följer några glimtar från en intensiv dag från min horisont:

Redan kl. 21 i går kväll, då ju 8 september redan börjat i vissa delar av världen, arrangerades en chat på Twitter under hashtagen #worldptday. Fysioterapeuter och patientföreträdare från hela världen möttes kring några utvalda frågeställningar och det blev en mycket intensiv och stärkande timme. Från Sverige deltog ett tiotal personer, och sammanlagt var vi 110 personer från alla delar av världen.

 Pippi Långstrump, här vid Emma Stokes besök nyligen i Taiwan, återkom som en god symbol för det ledarskap som behövs för att till fullo ta tillvara professionen fysioterapi. Läs mer om Pippi ur mitt tal som motivational speaker vid världskongressen i Singapore.

I morse kunde man på sociala medier ta del av mängder av förberedelser och aktiviteter i Sverige och världen runt, bl.a. ett blogginlägg från WCPTs ordförande Emma Stokes.  

 

Årets Fysioterapeut 2015. Vid lunchtid var det dags att tillsammans med en delegation från Fysioterapeuternas kansli bege sig till SKL på Hornsgatan 20, där årets pristagare deltog i ett nationellt möte om levnadsvanor. Tillsammans med SKLs VD Håkan Sörman överlämnade jag hedersutmärkelsen Årets Fysioterapeut 2015 till Margareta Emtner, med diplom, blommor, alkoholfritt bubbel och applåder.

 Margareta Margareta Emtner får utmärkelsen för att hon genom sitt engagerande och framåtblickande arbete bidragit till att förbättra hälsan och livskvaliteten för två eftersatta och växande patientgrupper; astma- och KOL-patienter. Läs mer om utmärkelsen i Dagens Medicin, på Fysioterapeuternas Facebook-sidapå tidningen Fysioterapioch på SKLs Facebook-sida

Runt om i landet har Fysioterapins Dag uppmärksammats idag. Ett färskt exempel är från Gävle, där Gävle Dagblad beskriver fysioterapeuter på frammarsch i hälso- och sjukvården  

 Ytterligare foton och rapporter från aktiviteterna i landet  kommer framöver på Fysioterapeuternas Facebook-sida.

Happy #worldPTday !