Tidningen Fysioterapi lanserar ny webb

I tisdags lanserade förbundstidningen Fysioterapi efter ett intensivt förberedelsearbete sin nya mobilanpassade webb med nyheter, aktuell forskning, debatt, intervjuer och reportage. En särskild nyhet är den nya platsannonsmodulen ”Lediga jobb”, som är en tjänst för att underlätta för arbetsgivare och jobbsökande fysioterapeuter att nå varandra. På kansliet firades förstås med kaffe och tårta. En av artiklarna som lanserades under första dagen var början av en intervju med mig med anledning av mitt hjärtstopp i september. Hela intervjun kommer i Fysioterapi nr 1, som ges ut den 8 februari.

I tisdags sammanträdde också förbundsstyrelsens arbetsutskott. Ofta hålls dessa möten som telefonmöten, men denna dag som ett fysiskt heldagsmöte i Stockholm. Arbetsutskottet förbereder förbundsstyrelsens möten och lägger förslag till beslut i de fall ärenden ska behandlas vidare av förbundsstyrelsen. Syftet är också att förbundsstyrelsens arbete ska kunna koncentreras till frågor kring organisationens policy, verksamhetsplanering och strategisk planering samt andra större frågor.

Arbetsutskottet:Mikael Hjerne, Cecilia Winberg och jag från förbundsstyrelsen samt Helena Pepa och Helena Conning från kansliet

Igår torsdag deltog jag och Helena Pepa i ett kunskapsseminarium som bland annat handlade om fake news och de påverkansoperationer som ständigt pågår i vårt samhälle. Ämnet är mycket viktigt och allvarligt och tankarna från dagen kommer att dröja sig kvar länge. Arrangörer var LO, TCO, Saco och Svenskt Näringsliv och medverkade gjorde bl.a. chefen för militära underrättelsetjänsten.Patrik Oksanen, Hudiksvalls tidning, Anders Lindberg, Aftonbladet samt Chefen för MUST Gunnar Karlsson

En mycket viktig sak för oss alla, inte minst för oss som facklig organisation, som är en viktig del i vårt demokratiska samhälle är att vara noggranna i vår källkritik. Tänk t.ex. efter noga innan du delar vidare en artikel på Facebook, Twitter eller något annat socialt medium. Fake news är inget att leka med och konsekvenserna kan bli stora. Och inför höstens allmänna val blir det denna gång ännu mer angeläget att gå och rösta. Ett lågt valdeltagande undergräver förtroendet för kommande regering och ledning av samhället, hur den än kommer att se ut. Därmed riskerar även demokratin att undergrävas.

Kommer att tänka på min farfar Valentins kloka ord till mig när jag bara var 14 år. Precis som många andra läste han Vimmerby Tidning, ortens enda dagstidning. ”Kom ihåg det pojk, det kan vara sant, fast det står i tidningen”, sa han. Och det har jag försökt ständigt ha i tankarna.

Önskar er alla en trevlig helg!