Paradigmskifte, goda samtal och debattartiklar

Även denna vecka har varit fylld av goda samtal, vilket är mycket betydelsefullt. Att träna sig i att lyssna på varandra och att byta perspektiv är inte bara nyttigt, det är nödvändigt.  

Ett sådant tillfälle denna vecka var ett frukostseminarium i tisdags, där det gjordes en uppföljning av seminariet om Paradigmskiftet inom hälso- och sjukvård och omsorg, som genomfördes för ett år sedan. Arrangör var Dag Norén och Implement Consulting.  

  
 
 

Vi har också denna vecka haft två framtidsdialoger. I onsdags morse möttes en blandad grupp från Praktikertjänst, Läkarförbundet, Vision, Folkpartiet och Leading Healthcare och igår torsdag besökte vi från Fysioterapeuterna Riksdagen och Centerpartiets vice partiledare. Vid båda tillfällena var det spänstiga och intensiva samtal, med intressanta förslag för framtidens hälso- och sjukvård. 

Till vänster – Göran Modin, Karin Båtelsson, Annelie Hagberg, Daniel Forslund och Hans Winberg. Till höger träffar jag Anders W Jonsson i riksdagen.

Tillsammans med Vårdförbundet och Sveriges Arbetsterapeuter fick vi i veckan en debattartikel om äldrevård och omsorg publicerad i Dagens Samhälle. Temat var vikten av mer kunskap i äldrevård och omsorg.
    

Jag fick också i veckan ett blogginlägg publicerat inför International Forum i Göteborg i april. Jag försöker i blogginlägget koppla ihop flera av Fysioterapeuternas huvudbudskap, t.ex. vikten av rörelse och fysisk aktivitet med ett möjliggörande ledarskap, som tar tillvara alla medarbetares kunskap och förmåga.

  
  
Och så har tidningen Fysioterapi kommit ut med ett nytt nummer denna vecka. Du hittar Fysioterapi nr 2 här, och min ledare här.
 

Det märks på flera sätt att vi går mot ljusare tider. Fågelsång redan kl. 6 på morgnarna, och gryning och soluppgång allt tidigare. Avslutar denna veckas bloggande med ett vårligt foto från Rosendals trädgård på Djurgården.

Trevlig helg!