Snart Fysioterapi 2019

Vartannat år arrangerar Fysioterapeuterna vetenskapliga fortbildningsdagar för Sveriges fysioterapeuter och sjukgymnaster och just nu pågår intensiva förberedelser för Fysioterapi 2019, som äger rum 23-25 oktober på Stockholm Waterfront.

Det övergripande temat är Framtidens hälso- och sjukvård. Ett gyllene tillfälle för arbetsgivare att se till att ha sina medarbetare på plats, för att bli uppdaterade på omställningen som pågår i hälso- och sjukvården och för att få möjlighet till kvalificerad kompetensutveckling, en viktig del i det livslånga lärande.

Vi ser fram mot givande dagar med ett fantastiskt innehåll och räknar med ca 1500 deltagare.

Socialminister Lena Hallengren är en av invigningstalarna och Hälso- och sjukvårdsstrateg Charlotte Chruzander  är konferensansvarig för Fysioterapi 2019

En mycket viktig del i svensk hälso- och sjukvård just nu är omställningsarbetet till en god och nära vård. Arbetet sker långsiktigt och pågår runtom i Sveriges regioner och kommuner. Vad innebär framtidens hälso- och sjukvård och hur påverkar det mig som patient, invånare,  fysioterapeut eller sjukgymnast? Hur påverkas olika vårdutbildningar? Dessa frågor och många därtill kommer att avhandlas under Fysioterapi 2019.

Ett tips för att snabbt få en inblick i omställningsarbetet är att följa utredningen God och nära vårds veckoblogg, som kommer varje fredag och SKL:s Nära vård-podd. Det är också ett bra sätt att vara förberedd inför Fysioterapi 2019.

Apropå poddar så blev jag i samband med Hälsoriksdagen inbjuden att delta i podden Hälsa för ohälsosamma. Tanken var att Anders Hansen skulle ha medverkat, men efter ett sent återbud fick jag frågan med mycket kort varsel om att ersätta honom. Det blev en intressant erfarenhet. Och nu finns också ett avsnitt med Anders Hansen publicerat, du hittar även det via länken ovan.

Vill du ha fler podd-tips? Lyssna gärna på Fysioterapeuternas nystartade En podd i rörelse, som kommer varannan fredag.

Trevlig helg!